Klart: City värvar fyra nya spelare

Linköping City rustar inför höstens spel i division 1, inte mindre än fyra nya spelare är klara för klubben. Och det kan komma mer.

Linköping City har fyra nya spelare i truppen.

Linköping City har fyra nya spelare i truppen.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2020-08-27 21:10

– Det här är City, allt kan hända, säger ordföranden Tuncay Yüksel.

BP-talangen Felix Bennarps övergång avslöjade Sporten redan i måndags, den blev officiell dagen efter. Men innan det svenska transferfönstret stängde hann City med att värva ytterligare tre spelare. Det handlar om 27-årige mittfältaren Nikita Kashaev som hämtas från Brage i superettan, Dmitri Zhuravlev, 23, från AFC Eskilstuna samt Ferhan Abic, 19-årig talang från Kvarnsveden. Även de två sistnämnda är mittfältare.

– Nikita och Dmitri är två ryska välskolade spelare som förhoppningsvis bidrar med rutin och stabilitet. Ferhan är en intressant ung kille, liksom med Felix Bennarp så kändes det helt rätt, säger Tuncay Yüksel.

City jobbar nu för högtryck för att få den ryska duon spelklar till helgens match mot Eskilsminne. Tuncay Yüksel utesluter inte att det kan komma fler nyförvärv, svenska klubbar får fortfarande värva kontraktslösa spelare.

– Vi får se vad som händer, säger Tuncay Yüksel.

Förutom Adam Larsson och Alexander Fioretos som försvann tidigare under sommaren var det ingen som lämnade laget, vilket gör att konkurrensen nu blir tuffare.

Mer transfernytt: Citys förre skyttekung Michael Morais återvänder till Sverige – men inte till Linköping. Morais är klar för hårdsatsande Vasalund i division 1 norra.

Shkodran Maholli, som gjorde 15 mål på 28 matcher i ÅFF-tröjan 2016, är klar för allsvenska Helsingborg. 27-åringen kommer närmast från danska Silkeborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!