"Jag är nöjd, det kan jag säga"

Åtvidabergs FF får enligt uppgift knappt två miljoner kronor för Shkodran Maholli. "Jag är nöjd", säger ÅFF:s manager Roar Hansen.

På torsdagen bekräftades att BK Häcken värvar superettans skyttekung Shkodran Maholli från Åtvidaberg.

På torsdagen bekräftades att BK Häcken värvar superettans skyttekung Shkodran Maholli från Åtvidaberg.

Foto: Mikael Svensson

fotboll2017-01-26 18:43

På torsdagen bekräftades att hårdsatsande BK Häcken värvar superettans skyttekung Shkodran Maholli från Åtvidaberg – för att ersätta en annan före detta ÅFF-forward, John Owoeri, som sålts till Kina.

Ingen av parterna vill nämna några övergångssummor, men enligt uppgifter till Aftonbladet får Häcken betala knappt två miljoner. Enligt vad Corren erfar finns också en vidareförsäljningsklausul – som ger ÅFF mer pengar om Maholli säljs vidare.

Så var inte fallet när ovannämnde Owoeri försvann från Kopparvallen för ett drygt år sedan.

ÅFF:s manager Roar Hansen vill inte kommentera det, men säger:

– Jag är nöjd. Det kan jag säga.

Läger i Dubai

Shkodran Maholli svarade för 15 mål i ÅFF-tröjan och vann skytteligan i superettan. Nu tar han steget till allsvenskan och ska försöka ta en plats i Hisingslaget, som också har offensiva krafter som brassen Paulinho, Alhassan Kamara och Alexander Farnerud.

23-åringen tränar med laget från och med måndag och följer sedan med på lägret till Dubai.

– Jag känner mig redo för det här steget. Det är en skyttekung som ska ersätta en annan, det är så det ska det ska vara. Jag börjar med att sikta på tio mål och sen får vi hoppas att det blir ännu fler, säger han till Aftonbladet.

Häcken har en stark historia av att producera starka anfallare – som sedan sålts vidare till klubbar i större och mer pennigstarka ligor. Nu hoppas Shkodran Maholli gå i samma spår som bland andra Mathias Ranégie, Waris Majeed, Moestafa El Kabir, Carlos Strandberg och John Owoeri.

Mer på väg in

ÅFF har redan värvat en liknande forward, Emil Bellander från Gefle, men efter Maholli-affären är nu planen att ytterligare förstärka offensiven inför säsongen i superettan.

– Det är inget som är klart, men det finns en spelare som jag har extra koll på, säger Roar Hansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!