Anfallaren lämnar Maif inför ettan

På torsdagen börjar Motala AIF träningen inför söderettan 2020. Klart nu efter trettonhelgen är att anfallaren Eldin Lugonja inte spelar för Maif i år.

Anfallaren Eldin Lugonja lämnar Motala AIF efter uppgången till ettan. Ny klubb 2020 är fortfarande inte klar. Maif börjar träna inför söderettan på torsdagen.

Anfallaren Eldin Lugonja lämnar Motala AIF efter uppgången till ettan. Ny klubb 2020 är fortfarande inte klar. Maif börjar träna inför söderettan på torsdagen.

Foto: Peter Calén

Fotboll2020-01-08 13:01

Lugonja kom till Maif när Vladan Ladan var tränare våren 2018. Med bakgrund i Flen med sin familj, spel i Åtvidabergs FF:s verksamhet, och även i flera klubbar i grekiska ligan.

2019 har han haft skadeproblem med flera hjärnskakningar och en trafikolycka utanför Linköping gjorde också att han tvingades se hela Maifs division 1-kval från läktaren.

– Jag har haft två väldigt fina år i Maif där jag är stolt över mina 24 mål för klubben i seriespel under dessa säsonger. Nu väntar nya utmaningar och jag är glad att jag fått vara med och tagit upp Maif till division 1 igen, säger Eldin Lugonja.

Var hamnar du nu?

–  Ingen klubb är ännu aktuell men finns ett par klubbar i division 1/division 2 som är intresserade så vi lär få se, säger 21-åringen.

Ville inte Maif ha dig kvar?

– Det var ett gemensamt beslut att lämna, säger Eldin Lugonja som med det lila futsallaget Motala FK var med och gick till semifinal i stora BFC i Motala sporthall på måndagen.

Spelar du i Södracupen i Mjölby också?

– Oklart i fall jag gör det, säger Eldin Lugonja.

Motala AIF:s tränare Christer Persson säger att det är en samlad bedömning, och dialog med Lugonja själv, som ligger bakom att anfallaren lämnar.

– Bedömning är främst gjord på sportsliga grunder, och vi har i dialog med Eldin kommit fram till det här beslutet. Eldin har alltid jobbat hårt för lagets bästa och vi önskar honom lycka till i nya utmaningar. Bättre att ta beslutet nu än i mars, kommenterar Persson.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!