– Nu när jag har klarat kvalgränsen efter fyra dagar har jag klart med ett kort för hela nästa säsong på Challenge Tour. Men nu vill vi givetvis mer än så.

Efter en runda med fem birdies och fyra bogeys slutade han på 70 slag, ett under par, och föll med det tre placeringar i resultatlistan, ner till delad 25:e plats.

Men det viktigaste av allt, han får spela de två sista varven som avgör vilka 25 spelare som får en plats på Europatouren 2018.

74 spelare slåss om platserna, fem är svenskar.

Sturehed har spelat alla fyra rundor under par, 67-71-71-70, och ligger sju under par sammanlagt. Han gjorde också fyra rundor under par i förra steget och visar just nu upp en imponerande jämnhet.

– Jag känner absolut att spelet finns för att klättra och nå en topplacering i den här tävlingen.

Men du behöver ju inte vara i topp?

– Nä, fast det där är lurigt. Att sikta mot en 25:e plats och känna sig nöjd med det är farligt, även om det givetvis skulle vara mitt livs mest fantastiska 25.e plats om det blir så. Men jag och min caddie i den här tävlingen, Gabriel Axell, går in med inställningen att vi ska klättra. Samtidigt måste man ha huvudet med sig och inte glömma bort att det är 36 hål som ska spelas.