Efterlängtad seger för Hancock

Väntan är över för Greg Hancock. Nu har han tagit sin första GP-seger på svensk mark sedan han vunnit i Målilla.

Greg Hancock jublar efter segern i Målilla.

Greg Hancock jublar efter segern i Målilla.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2016-08-14 14:50

Innan söndagens tävling hade Greg kört 35 deltävlingar på svensk mark och varit i final i 15 av dem, men var alltså först i går som han fick kliva överst på prispallen.

Det var en efterlängtad seger för amerikanen.

– Det har varit en lång tid. Varje år jag kommer hit vill jag vinna och jag har aldrig lyckats få till en stor tävling här, men den här gången gjorde jag det och det var värt att vänta på, säger Greg Hancock till speedwaygp.com.

Elva poäng

Greg svarade för en stark grundtävling genom att köra in elva poäng. Jason Doyle var bara bättre på tolv poäng.

I finalen skulle sedan kampen stå mellan just Hancock och Doyle. Australiensaren var snabbast i väg från starten och hade ledningen i två varv innan han blev passerad av amerikanen på utsidan.

– Jag lyckades få till en bra kurva. Jag lyckades pressa mig förbi honom och bryta in mig framför, säger Greg.

Trea i finalen kom Piotr Pawlicki före Chris Holder.

I sammandraget utökade Greg försprånget till tvåan Tai Woffinden, som inte gick vidare till semifinal, och Jason Doyle till tolv poäng.

– Jag tycker inte om att titta på vad som händer runt omkring mig alltför mycket. Jag jagar stora drömmar hela tiden. Jag vill bli framgångsrik, så jag har bara att vara fokuserad och positiv. Jag har definitivt viljan att vinna, säger Greg Hancok.

Bleka svenskar

För svensk del blev det en blek tävling. Ingen av de fyra svenskarna gick vidare till semifinal. Närmast var Fredrik Lindgren som slutade på nionde plats med åtta poäng. Antonio Lindbäck fick ihop sju poäng och slutade på elfte plats. Wild card-föraren Peter Ljung körde in fyra poäng och slutade på 13:e plats. Andreas Jonsson hade en tung tävling och slutade på 16:e plats med bara två inkörda poäng.

I sammandraget återfinns Lindbäck på sjunde plats medan Lindgren och Jonsson kommer längre allt ifrån topp åtta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om