Danho laddad inför omstarten

I morgon sparkar division 5 mellersta i gång igen och Lambohovs spelande tränare Michael Danho ser fram emot att komma igång efter uppehållet. ”Vi har en spännande höst framför oss”, säger han.

Foto: Johnny Gustavsson

FOTBOLL2016-08-04 11:34

Lambohov stod för en stark vårsäsong i division 5 mellersta och inför omstarten på fredag ligger laget tvåa med 28 inspelade poäng efter tolv matcher. Den spelande tränaren Michael Danho är redo att sparka igång andra halvan av säsongen.

– Vi har en spännande höst framför oss. Suget är till-baka nu efter sommaren och vi har fått vila upp oss, så det är kul. Vi har en bra trupp och är bara sex poäng bakom HBK (Hemgårdarnas BK United). Vi kommer att ge järnet.

Senast Lambohov spelade seriematch var den 22 juni borta mot tabelltrean Skärblacka IF då det slutade med en snöplig 3–2-förlust. Nu på fredag väntar nytt tufft motstånd i form av fjärdeplacerade IK Klockaretorpet och Danho varnar för gästerna.

– De gick väldigt bra i slutet av vårsäsongen så det kommer att bli en tuff match, men det är precis vad vi behöver för att komma i gång.

Exakt en månad efter Lambohovs senaste seriematch blev det klart att Álberis da Silva kritat på för Linköping City och Danho medger att tappet av den tidigare ÅFF-spelaren är stort.

– Ja, det är klart. Han är en fantastisk spelare. Men vi har en bra trupp och jag tror att vi kommer att klara oss galant även utan Álberis, det är ändå division 5.

Hur stora chanser anser du att ni har för att ta steget upp till division 4 den här säsongen?

– Tyvärr har vi ju det inte i egna händer. Det är tio matcher kvar och vårt jobb är att vinna alla tio. Sedan får vi helt enkelt hoppas att alla andra lagen gör sitt jobb och tar lite poäng av HBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om