Kanada är på jakt efter tredje raka VM-guldet. För att vara ett av landslagen som gör upp om turneringens ädlaste medalj krävs seger i semifinalen mot Ryssland.

Och det är där skon klämmer lite för Kanadas förbundskapten Jon Cooper.

För att nå finalen måste han vinna mot spelare - Andrej Vasiljevskij, Nikita Kutjerov och Vladislav Namestnikov - som han till vardags har i NHL-laget Tampa Bay.

Jag har tränat många av killarna i deras lag och vi har haft mycket framgång tillsammans, så det kommer bli lite svårt att leda ett lag som ska spela mot dem. Man vill ju att de här killarna ska lyckas och få framgång, så är det, säger han.
Ett bra scenario är Kanada vinner och alla Tampa Bay-spelare gör mål.

Kanada, som vann Parisgruppen, och Ryssland, tvåa i Kölngruppen, möttes i finalen 2015. Då vann kanadensarna med hela 6-1.

Vi visste att vi skulle ställas mot dem någon gång under turneringen, och här är vi. Vi vet hur Ryssland spelar. De har ett skickligt lag med många målfarliga spelare, så vi måste se till att ta hand om pucken och se till att vi är disciplinerade, säger Brayden Schenn, som var med i guldlaget för två år sedan.

Cooper:

Nycklarna i matchen kommer bli "special teams". Deras powerplay funkar väldigt bra, vårt powerplay funkar väldigt bra och båda lagen har bra boxplay. De som lyckas hålla det intakt vinner.