Efter en Brynässeger i Göteborg med minsta möjliga marginal i match ett och Frölundadominans i både match två och tre krävdes en hemmaseger i rond fyra för att Gävlelaget skulle ta sig tillbaka in i semifinalserien.

Och visst bjöd hemmalaget på betydligt mer uppoffrande och fysiskt spel.

Anförare: Kevin Clark, som stod för ett hattrick: 1-0, 2-2 och avgörande 4-3 med 59 sekunder kvar av tredje perioden.

Kevin levererar i dag. Och tycker om att göra mål. Han är för jäklig på att sätta dit dem, säger Tommy Sjödin, Brynäs assisterande tränare.

Clark:

Mitt senaste hattrick var nog för ett och ett halvt år sedan i Hamburg då jag gjorde fyra mål i en match. Men just hattricket är ingen större grej för mig. Jag är mest glad att vi kvitterade till 2-2 i matcher. Det är först till tre som gäller så de tidigare resultaten spelar ingen roll längre, säger han.

"Skapa energi"

Vad som sades i omklädningsrummet efter två plattmatcher inför den fjärde semifinalen vill han inte säga.

Det spelar ingen roll tycker grundseriens skyttekung.

Du måste ha kontroll på dina känslor oavsett resultat. Det gäller att vara professionell och skapa en energi i omklädningsrummet. Det är ju inte så att någon agerar hejarklacksledare inför övriga laget hela tiden. Var och en ser bara till att vara beredda bara, säger Clark.

På isen visade han med eftertryck vad som gäller och snurrade runt som en uppretad bålgeting framför Frölundamålet.

Den 28-årige kanadensaren såg närmast ut att njuta av de hugg, slag och blåmärken som kommer som en självklarhet i den positionen.

Och på bänken njöt Tommy Sjödin som själv tagit ett gäng smällar genom åren.

Jamen om man gör mål, då tar inte sådana där grejer utan då tar man en smäll och sätter ett mål till. Tar ännu en smäll och sätter nästa. Så fungerar det.

TT: Mål som - bokstavliga - plåster på såren kanske?

Jajamän.

Vill skapa möjligheter

En beskrivning som Clark instämmer i innan han svarar på frågan om han ens kände smällarna.

Nej, egentligen inte. Om smällarna har någon påverkan på mig så är det väl att jag får se till att skapa mer utrymme för mig själv där (framför målet). Det är ingen idé för en kille som mig att försöka slå tillbaka på någon som är mycket större än vad jag är själv. Så jag försöker mest hålla fötterna i rörelse i offensiv zon och skapa möjligheter.

Just den inställningen, det jobbet och de möjligheterna var något som gästernas Roger Rönnberg saknade hos sitt lag.

Om man inte jobbar hårt behöver man tur för att vinna och det har vi inte i dag. Brynäs jobba i stället hårdare i dag än vad vi gör och vinner välförtjänt, säger Frölundatränaren.
Vi har inte den attityd som krävs för att stjäla en match här utan vi spelar på hälarna. Man kan inte bromsa sig till en final så vi behöver ändra vår inställning till nästa match.