City-tränaren: "Vi får inte in bollen"

Linköping City tappade två poäng borta mot jumbon Skellefteå FF i norrettan. City fick nöja sig med en poäng.

Michael Uwezu hade ett stolpskott och Linköping city fick nöja sig med 1-1 mot Skellefteå.

FOTBOLL2018-05-06 16:50

1–1 (1–0) blev det och det var Skellefteås första poäng för säsongen.

– Tyvärr tar vi inte vara på möjligheterna som vi skapar. Man måste ju göra mål, men vi får inte in bollen, kommenterar Citys tränare Melke Alan.

På konstgräs på Norrvalla, bredvid den den stora fotbollshallen i Skellefteå, drabbade de två nykomlingslagen SFF och Linköping City samman.

Skellefteå fick en smakstart när Jacob Stephensson gjorde 1–0 redan i nionde minuten. På en frisparkslyftning skarvades han fri i misstänkt offsideläge och kunde fri med Citymålvakten Michael Hartmann lägga in bollen.

Därefter blev matchbilden att det var Linköping City som tryckte på och Skellefteå kunde kontra. Michael Hartmann räddade bland annat när Leo Englund kom fri.

City hade för sin del kvitteringslägen, som Michael Uwezus stolpskott och som Ilir Terbunjas skott på en variant på en indirekt frispark. Men Skellefteås målvakt Fredrik Enberg var stabil.

I andra halvlek fortsatte omgående Citys press och amerikanen Kyle Knoteks kvittering efter en timmes spel var inte orättvis alls.

Därefter hade båda lagen chanser att ta ledningen. Framför allt var det City som låg nära ett 2–1-mål. Inhopparen Fredrik Alm var fri, men Enberg räddade. Ivan Bokenya hade en boll inne, men det dömdes bort för offside.

På slutet var det hawaii-spel fram och tillbaka, men inget lag kunde avgöra och en poäng till vardera lag. Det var en missräkning för Linköpingslaget som vill blicka uppåt i tabellen.

– Första tredjedelen av första halvlek är jag inte nöjd med. Men efter det tar vi över mer och mer. I andra halvlek har vi tydligare chanser och Skellefteå har inte en chans att bygga nåt eller göra nåt. Vi kunde dödat matchen där, tycker Melke Alan.

Michael Uwezu spelade på flera positioner och gjorde ett "jättejobb" enligt tränaren. Strikern Esat Jashari gjorde också det bra i defensiven, liksom hela mittfältet och hela backlinjen var stabil.

City var stabilt, men saknade förmågan att avgöra.

Linköpingslaget möter nu närmast Sollentuna hemma på lördag.

Målen: 1–0 (9) Jacob Stephensson, 1–1 (61) Kyle Knotek.

Publik: 652.

En poäng blev det för Melke Alans Linköping City mot Skellefteå FF borta. City hade chanser, men tog inte vara på dem.