Backarna närmar sig VM

Libk:s landslagsspelare Anton Karlsson och Tobias Gustafsson var under måndagen tillbaka i vardagen igen, i klubblaget. Och nu väntar några dagars oviss väntan på besked.

Anton Karlsson och Tobias Gustafsson har spelat flera landskamper de sista säsongerna. På måndag vet vi om de också får åka till VM i Riga i december.

Anton Karlsson och Tobias Gustafsson har spelat flera landskamper de sista säsongerna. På måndag vet vi om de också får åka till VM i Riga i december.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2016-11-08 08:24

VM eller inte VM?

Det är frågan som de snart får svar på.

På måndag blir truppen till VM i Riga officiell. Några dagar innan får de båda ett telefonsamtal från landslagsledningen.

– De tidigare VM-turneringarna jag varit med har det varit så, att de ringt och talat om hur det blir, säger Anton Karlsson.

Han har spelat två VM förut, 2012 och 2014. Båda slutade med guld.

Nu siktar han mot sin tredje turnering. Och sitt tredje guld.

– Känslan är bra, men man vet ju aldrig. Men det är inte många i landslaget som är givna, konkurrensen är väldigt tuff om alla platser, säger han.

Tobias spelade alla tre matcherna i Euro Floorball tour i Växjö, Anton vilade en men var mot Tjeckien Sveriges lagkapten.

– En ära, givetvis. Det är inte många spelare som får möjligheten att vara lagkapten i ett landslag.

Den kanske viktigaste föraningen om hur förbundskapten Jan-Erik Vaara tänker inför VM fick duon i söndagens match, mot Finland. Då spelade de tillsammans som tredje backpar bakom Johannes Larsson, Falun, Joel Kanebjörk, AIK och Rikard Eriksson, Warberg.

En femma som fick mycket beröm för sin insats.

– Det kändes riktigt bra, medger Tobias Gustafsson. Vi har fått spela ihop några läger i rad nu och börjar hitta kemin. Man behöver några träningar och matcher för att nå dit och jag tycker att vi närmar oss.

Om han kommer med i VM-truppen blir det hans första mästerskap. Chanserna är stora, men han vill inte ta ut något i förskott.

– Det är ovisst, absolut. Och man vill inte ha för höga förväntningar, då blir man bara besviken om det inte blir så.

På måndag vet vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om