Anfallaren skadad – borta från spel

Här är både positiva och negativa besked för Åtvidabergs FF inför helgens tuffa möte med topplaget Dalkurd.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2017-05-25 14:31

Efter den tunga säsongsstarten var förra veckans fyra poäng mot Degerfors och Trelleborg, efter sena mål i båda matcherna, en välkommen framgång för ÅFF i superettan. Men problemen med skador och sjukdomar fortsätter.

Nu är det klart att forwarden Isac Lidberg missar åtminstone en match. Lidberg har fått problem med en ljumske och är inte aktuell att följa med till Borlänge för lördagens bortamatch mot Dalkurd. Dessutom blev en annan offensiv spelare, Samuel Holm, magsjuk under torsdagsträningen, skickades hem och är knappast heller aktuell. Sedan tidigare finns Linus Tornblad på skadelistan.

Däremot ser det mer lovande ut vad gäller rutinerade trion Fredrik Holster, Björn Westerblad och Pekka Lagerblom. Den förstnämnde spelade nästan hela matchen mot Trelleborg, medan de två övriga satt på bänken. På torsdagen gjorde Westerblad, som fått flytta ned som mittback, och Lagerblom sina första fulla träningar i veckan och om inget tillstöter är förhoppningen att de ska vara spelbara mot Dalkurd.

– Jag är inte hundraprocentigt säker än, säger ÅFF-managern Roar Hansen, som senast använde sig av en 4–1–4–1-liknande formation och det är ingen vågad gissning att det blir en något defensivt balanserad uppställning också på lördag.

Dalkurd, med ÅFF-bekantingen Ammar Ahmed på mittfältet, har inte förlorat på konstgräset hemma i Borlänge på mycket länge.

– Kan vara det starkaste hemmalaget i svensk elitfotboll, säger Hansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!