AFK knep kvaplatsen

Efter en olycklig första halvlek så blev slutet desto lyckligare för AFK Linköping som till slut knep kvalplatsen.

FOTBOLL2017-10-01 17:04

– Efter att ha spelat bort oss från både serieledning och kvalplats de senaste två omgångarna så fick vi idag turen med oss, sa en lättad och glad AFK-tränare, Jonatan Johansson.

Det var dock bortalaget som inledde matchen bäst och första halvlek gick både spelmässigt och målmässigt till Smedby men det var en chansfattig första halvlek som tände till de sista fem minuterna där publiken på Linköping Arena fick se Smedbys Paul Chamoun vinkla in ledningsmålet efter ett lågt inspel från vänsterkanten.

Andra halvlek skulle dock förändra precis allting. Först nåddes AFK av rapporter om att Högsby både kvitterat och tagit ledningen med 3-2 på fyra minuter mot Myresjö/Vetlanda som hade kvalplatsen inför den sista omgången. Tränare Jonatan Johansson meddelade ut detta till sitt lag för att ge dem extra energi och det gav utdelning. 1-1 kom tidigt i den andra halvleken när Johan Kjellberg petade in bollen i öppet mål efter en tilltrasslad fast situation. Khalid Abukar skulle sedan få två chanser från straffpunkten och Khalid gjorde inga misstag och efter 3-1 så var saken klar. Smedby spelade avvaktande för rädslan att släppa in fler mål och bli indragna kring det nedre kvalstrecket samtidigt som AFK Linköping bevakade sin ledning. När jublet på Linköping Arena steg så förstod spelarna och ledarna i AFK Linköping att nu var saken klar, Högsby hade satt dit 4-2. Nu närmast väntar ett spännande kvalspel för AFK Linköping där AFK Linköping ställs mot Gerdskens BK och Älvsborg FF.

Tränare Jonatan Johansson ville framhålla karaktärsspelarna, Johan Kjellberg, Staffan Hedbäck, Petter Melkersson och den unge mittbacken Pontus Rödin som inte sätter en fot fel i dagens match.

Fakta: 3-1

Publik: 150

Division 3 Nordöstra Götaland

Mål: 0-1 Paul Chamoun, 1-1 Johan Kjellberg, 2-1 Khalid Abukar, 3-1 Khalid Abukar