"Några konkreta grejer på gång"

Åtvidabergs FF har inte räknat med några pengar från storsponsorn Conrad för 2016.

Foto: Lotta Willsäter

fotboll2016-01-08 10:58

– Nej, vi fick beskedet redan 26 oktober och har tagit hänsyn till det i budgeten. Men visst är det ett mycket kännbart avbräck för oss, säger Magnus Andersson, ledamot i ÅFF-styrelsen.

Sent på torsdagskvällen kunde Corren.se avslöja att storsponsorn Conrad hoppat av. En ny tung smäll för klassikerklubben inför nystarten i superettan. E-handelsföretaget valde att utnyttja en klausul i avtalet och lämna samarbetet. Uppgifterna bekräftades av Andreas ­Malberg, marknadschef för Nordenkontoret.

"Det stämmer. Orsaken är helt affärsrelaterad. Vid uppstart av samarbetet satte vi upp ett antal mål (kännedom, omsättning med flera) med sponsorskapet. Dessvärre nådde vi inte dessa mål och då tvingades vi utnyttja vår möjlighet att avsluta samarbetet i förtid", skriver han i ett sms till Corren.

I den första versionen av artikeln angavs turbulensen på Kopparvallen som en förklaring till avhoppet, men enligt Magnus Andersson är det helt felaktigt.

– Vi har fått veta att det rör sig om två huvudskäl. Företaget såg inte affärsnyttan av att verka på det sättet i Åtvidaberg samt byte av koncernchef, säger Andersson.

Samarbetet med Conrad var ÅFF:s största sponsoravtal i klubbens historia och nu måste pengarna in på annat sätt.

Magnus Andersson:

– Vi har några konkreta grejer på gång som jag hoppas att vi kan slutföra inom kort. Diskussioner förs med olika intressenter.

Det ekonomiska läget inför 2016 är som bekant ytterst ansträngt och så sent som i går uttryckte Roar Hansen, tränaren, frustration över läget.

– Vill man ha elitfotboll i Åtvidaberg? Jag vet inte. Vi borde ha kommit längre med lagbygget, säger han till Corren.

Andersson duckar inte för problemet, men säger:

– Ekonomin kommer etta och tvåa. Sen kommer det sportsliga som trea. Det är så det måste vara. Vi kan värva Zlatan, men då åker vi ur allsvenskan även om vi skulle vinna den. Har du inga pengar kan du inte handla. Men vi måste ha in några spelare till och jag tror att vi kan lösa det.

Ni måste dra in mer pengar – men har sagt upp personal som ska jobba med det. Hur hänger det ihop?

– Innan man botar en patient måste blodflödet stoppas. Vi har inte fått tillräcklig utväxling för nedlagt arbete på marknadssidan och då behöver man hitta andra sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!