ÅFF-tränaren akut till sjukhus

ÅFF-tränaren Roar Hansen drabbades av kristallsjuka och tvingades åka akut till sjukhus på torsdagen.

Foto: Drago Prvulovic

fotboll2015-09-25 16:05

– Det var jätteläskigt. Som om jag var halvpackad och åkte karusell samtidigt. Jag fick en diagnos som jag inte visste att den fanns. Men nu vet jag vad det är om det skulle hända igen, säger han till Corren.

Du har inte drabbats av något liknande tidigare?

– Nej, aldrig.

Farhågor fanns att det skulle vara något ännu värre, men det visade sig att Hansen drabbats av kristallasjuka, som sätter sig på balanssinnet. Han blev yr och kördes till sjukhus. Han fick senare lämna akuten, men missade ÅFF:s bortamatch mot Häcken (0–3) och är nu tillsagd att ta det lugnt under några dagar.

På fredagen mådde han bättre, men fortfarande inte på topp.

– Mitt personliga mål är att vara tillbaka senast på träningen på tisdag, men kanske redan på söndag eller i samband med matchen (mot Elfsborg) på måndag. Träningen i morgon hoppar jag definitivt över. Vi får se hur det utvecklar sig. Men det är i alla fall inget som blir bättre av att man bara går och lägger sig.

– Jag har en hustru som är utbildad sjuksköterska, så henne lurar jag inte, säger Roar Hansen och skrattar i telefon från hemmet i skånska Stidsvig.

Såg du matchen mot Häcken på tv?

– Absolut. Jag tyckte att det såg helt okej ut fram till utvisningen. Sedan blev det för tufft för oss.

I Hansens frånvaro var det Andreas Thomsson som, med hjälp av ännu inte spelklare målvakten Henrik Gustavsson coachade ÅFF-laget mot Häcken.

Fakta

Kristallsjuka kallas också godartad lägesyrsel. Det innebär att man plötsligt blir yr vid vissa huvudrörelser. Yrseln går snabbt över men kan komma tillbaka när man gör om samma huvudrörelse. Orsaken till kristallsjuka är att små, små kalkkristaller i innerörat, där balansorganet sitter, har lossnat och hamnat fel.

Varför man får kristallsjuka är inte helt klarlagt. Ibland kan man få kristallsjuka efter att man fått ett slag mot huvudet. Sjukdomen går över av sig själv efter några veckor eller månader. Under tiden är det bra om man fortsätter att röra på huvudet som vanligt. Man kan också få snabb behandling om man behöver.

Källa: www.1177.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!