Nu lämnar hon restaurangen

Saknaden efter eleverna blev för stor. Nu väljer Katarina Westlund att lämna golfrestaurangen och återgå till lärartjänsten i Mjölby.

"Jag är 50 plus och nu vill jag göra det som jag tycker är allra roligast", säger Katarina Westlund.

"Jag är 50 plus och nu vill jag göra det som jag tycker är allra roligast", säger Katarina Westlund.

Foto: Anders Törnström

Vadstena2016-09-24 21:30

Det har gått två år sedan Katarina Westlund tog över restaurangen på Vadstena golfklubb. Hon beskriver tiden på Gastro 19 som en roligt period, där hon haft sin tidigare kockelev Mia Bremer till sin hjälp.

– Vi har skrattat jättemycket och har så kul ihop, dessutom kompletterar vi varandra väldigt bra, säger Katarina Westlund, som trots det känner att det nu är dags att lämna restaurangen.

Med facit i hand blev det inte riktigt som hon hade tänkt sig. Hon hade planerat att hinna med både lunchservering, matlagningskurser och catering, men så blev alltså inte fallet.

– Vi har haft mer än dubbelt så många lunchgäster än beräknat, så det har inte funnits tid till allt som jag hade tänkt göra. Det är en sak att sitta hemma i soffan och planera och en annan att komma ut i verksamheten.

Katarina har även saknat att laga mat med ungdomar. Längtan efter kockeleverna har varit särskilt stor under vintern när hon har varit ledig.

– De här åren har varit jätteroliga. Jag har fått arbeta i skarpt läge igen och samtidigt fått lära känna många Vadstenabor. Men jag har även saknat att se elever utvecklas. Jag är 50 plus och nu vill jag göra det som jag tycker är allra roligast, säger Katarina Westlund.

I januari återgår hon till sin lärartjänst på kockutbildningen på Dackeskolan. För kollegan Mia Bremer väntar också nya utmaningar, och kommer i oktober att börja arbeta på Starby Kungsgård.

Gastro 19 gör sin sista dag söndagen den 2 oktober.

Vadstena golfklubb letar nu efter en ny arrendator som kan sköta restaurangen.
Vadstena golfklubb letar nu efter en ny arrendator som kan sköta restaurangen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!