Sjölund tillbaka för slutspurten

En "nollad" Daniel Sjölund ser fram mot toppmatchen mot Malmö.– Det brukar vara små marginaler som avgör, säger han.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2016-10-13 07:30

Sjölund, liksom Marcus Falk Olander, var avstängda senast när AIK körde över IFK med 6–0. Nu är båda tillbaka i spel, liksom tidigare skadade Christopher Telo och de olika landslagsspelarna som har varit iväg under uppehållet.

– Nu när alla är samlade igen kan vi börja fokusera på söndag. Men det har varit en bra träningsvecka hittills med bra fart och tempo, säger "Daja" efter att ha avslutat onsdagsträningen med veckans obligatoriska backlöpning vid gamla vattentornet.

Tar lugnt på matchen

Efter de två senaste förlusterna har IFK tappat förstaplatsen och är fyra poäng efter Malmö inför helgen. En vinst känns nästan som ett måste för att gulddrömmen ska leva men Sjölund säger att han inte alls har gett matchen någon allvarlig betydelse.

– Ingenting egentligen. Men det ska bli kul att kliva ut inför fullsatta läktare här på söndag. Det ser vi fram emot enormt.

Daniel Sjölund ser fram emot att spela över huvudtaget. I samband med avstängningen blev det ett gästspel i U21-laget men en allsvensk seriefinal är självklart något helt annat.

– Malmö är ett bra lag och det brukar vara jämna matcher. I fjol vann vi båda och i år har de vunnit både i serien och cupen mot oss. Det brukar vara små marginaler som avgör, säger han.

Räknar med spel året ut

Med sex gula kort under säsongen har Daniel Sjölund alltså varit avstängd två gånger. I fjol stod han noterad för åtta gula kort under hela guldhösten, men han lyckades hålla sig från att bli avstängd hela vägen till avgörandet i Malmö.

Han medger att varningslampan finns någonstans i medvetandet när man är ett gult kort ifrån att bli avstängd.

– Man blir inte hämmad men man har det med sig i huvudet. Men blir det ett läge där man måste ta ett kort så gör man det. Det är väl ungefär samma känsla när man har fått ett gult i en match, att man inte ska få ett andra och åka ut.

Med andra ord är det skönt att du är nollad nu och slipper tänka på det...

– Ja, förhoppningsvis ska jag väl klara mig säsongen ut nu, säger Sjölund och ler.

Daniel Sjölund instruerar Tesfaldet Tekie.
Daniel Sjölund instruerar Tesfaldet Tekie.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!