Nu står nya hyreslägenheterna klara

Det har säkert inte undgått någon att det har byggts på Skolvägen 6 D i Rimforsa. Den 16 april invigdes de nya lägenheterna med traditionsenlig klippning av det röda bandet.

Christer Segerstéen (M) och Conny Forsberg (S) höll i det röda bandet som Kajsa Claesson och Hans Måhagen (S) klippte vid invigningen.

Christer Segerstéen (M) och Conny Forsberg (S) höll i det röda bandet som Kajsa Claesson och Hans Måhagen (S) klippte vid invigningen.

Foto: Sofia Wiman

Rimforsa2024-04-17 20:00

– Det är inte varje år man inviger nya lägenheter i Kinda. Senast var nog 2015. Därför känns det extra roligt idag, säger Hans Måhagen (S) som är ordförande i stiftelsen Kindahus och fortsätter:

– Det har varit snabba förändringar i omvärlden. Jag tänker främst på inflationer och räntekostnader. Det finns behov av hyreslägenheter i Rimforsa, och Kindahus vill vara med och skapa goda förutsättningar för det. Vi är stolta och glada. På lång sikt är detta helt rätt investering.

I huset på Skolvägen finns 16 lägenheter. 13 av dessa är redan uthyrda, och det finns fler intressenter. De första hyresgästerna kommer att flytta in första maj i år.

– Hyran kommer att ligga på mellan 9 200 och 9 490 för en tvåa, och 11 600 och 11 990 för en trea, säger Anna-Lisa Ring som är uthyrare på Kindahus.

undefined
Anna-Lisa Ring är uthyrare på Kindahus. Hans Måhagen (S) är stiftelsens ordförande. "Tretton lägenheter är redan uthyrda, och det finns fler intressenter", säger Anna-Lisa.

Conny Forsberg (S) menar att hyran är rimlig, givet att lägenheterna är helt nya.

– Har man till exempel en villa som man vill sälja, så kommer man absolut att ha råd att bo här, säger han.

När invigningen nu sker är fyra lägenheter öppnade för smygtitt. Kajsa Claesson berättar att de är toppmoderna, och att det finns hiss i huset.

undefined
Kajsa Claesson är vd för stiftelsen Kindahus. "Detta är ett av många pågående projekt", säger hon.

– Det här har diskuterats sedan 2017. Ingen har sett lägenheterna ännu, så det här är spännande. Vi har bara öppnat fyra eftersom vi är rädda om golven, säger Kajsa Claesson som är Kindahus vd, innan hon i sitt tal tackar personalen för deras jobb och styrelsen för deras tålamod och förståelse.

Brith Stenquist Peterson är kommunrevisor och en av dem som passade på att titta in i lägenheten på översta våningen.

undefined
Brith Stenquist Petersson är kommunrevisor. Här undersöker hon köket i en av de nya lägenheterna. "Det är väldigt snyggt och fräscht", säger hon.

– Det är roligt att det byggs i Rimforsa, och det här smälter in så bra i omgivningen. Det är jätteintressant när det kommer något nytt, säger hon.

Också Birgitta Johansson (L) var på plats och beundrade utsikten från den inglasade balkongen tillsammans med Christer Segerstéen (M).

undefined
Från högsta våningen har man fin utsikt över Rimforsa. "Det här är Kinda i ett nötskal", säger Birgitta Johansson (L).

– Det är en helt fantastisk utsikt, säger hon.

Christian Lovensnö och Karl Robach från Bejke Entreprenad har varit med och fixat utemiljön.

– Det är roligt att se när det växer fram, säger Karl Robach.

undefined
Christian Lovensnö och Karl Robach från Bielke entreprenad: "Nu ska det justeras för asfalt, och sen kommer sista finishen med träd och buskar", berättar de.

Också Conny Forsberg (S) tycker att utsikten är härlig. Han har dock inga planer på att flytta till Skolvägen i Rimforsa.

– Men om jag hade bott i Rimforsa hade jag funderat på det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!