– Det är jättebra för oss. Dels att vi fått en höjning av anslaget och dels att vi får ett avtal på tre år. Det gör att verksamheten blir mycket tryggare, säger Rias föreståndare Susanne Eriksson som är en av två anställda.
En tredje anställd slutade i höstas efter en tids sjukskrivning, så det har varit en viss underbemanning i verksamheten. Men Susannes förhoppning är att man ska kunna anställa ytterligare en person.
Överenskommelsen med kommunen kallas IOP – idéburet offentligt partnerskap – och innebär en större kontinuitet i verksamheten. Enligt avtalet ska Ria rapportera en gång i kvartalet om vilken verksamhet man har. Tidigare har det varit mer sporadisk redovisning.
Det kommunala anslaget höjs också i och med avtalet, från drygt 850 000 till en miljon per år. Rias huvudmän, kyrkorna i Mjölby, anslår omkring 240 000 kronor, varav en del kommer från kollekt. Även från andra håll kommer bidrag.
Efter stämman i våras skrev Corren om att verksamheten är i växande och att det frivilliga engagemanget i form av volontärarbete ökar. Den trenden fortsätter, berättar Susanne Eriksson.
– Sista kvartalet hade vi 420 fler besök än samma tid året före. Och på jullunchen kom det 170 personer, vilket är rekord.
Hon berättar också att hon får telefonsamtal från andra kommuner som undrar om det finns platser på Rias härbärge. Tyvärr måste hon säga nej för de fyra platserna är oftast fullbelagda.
– Ett tag hade vi fem boende.
Samarbetet med kommunen är Susanne Eriksson mycket nöjd med.
– Och jag vet att de är nöjda med oss, säger hon.