Piraterna: Vann direkt - efter otäcka olyckan

Förra besöket i Motala slutade med ambulansfärd. På tisdagen gick det bättre för Peter Kildemand.

Foto: Anders Törnström

speedway2016-08-02 21:36

Ni med intresse för speedwayen minns säkert vad som hände i Piraternas toppmatch mot Rospiggarna för några veckor sedan? Peter Kildemand kraschade rejält, kastades av cykeln och blev liggande på banan innan han med ambulans fördes till sjukhus med smärtor i ryggen och bröstet.

Nu var danske tuffingen tillbaka – och inledde till publikens jubel med dubbla, efterlängtade heatsegrar i sina första framträdanden i hemmamötet med Smederna. TIll slut blev det inte mindre än 13 poäng efter vinst i det avslutande nomineringsheatet.

Snacka om skön comeback efter några veckors frånvaro.

Svåråkt

Piraterna behövde vinna för att säkra en plats i den nya slutspelsserien och seger (56–34) blev det på den ovanligt svåråkta banan som inte alls höll måttet med flera längre preparerings- och vattenpauser som följd. Det var svåråkt och hoppigt på Motala arena, vilket gjorde det tufft för förarna och fick en och annan i publiken att uppgivet tala om banfiasko.

– Det handlar mest om att hålla sig kvar på cykeln och komma runt i fyra varv, som Jonas Davidsson uttryckte under ett av alla tidskrävande uppehåll.

Stefan Andersson Skill, lagledaren, bad åskådarna om ursäkt för fördröjningen:

– Alltid oroväckande när banan inte alls är som man vill ha den. Men ingen som helst skugga över banpersonalen. Tvärtom. Efter den här sommaren skulle det behöva regna i en vecka. Det var ingen som kunde se att det skulle bli så här. Vattnet sjunker inte ned tillräckligt djupt, vilket gör att det blir sprickor och otäckt att köra. Säkerheten måste gå först.

Det var toppen mot botten i solskenet och. . . ja, det märktes.

Direkt.

Greg Hancock (vem annars?) och Jonas Davidsson såg till att ge hemmalaget en drömstart med dubbelseger i första heatet. Piraterna var i ledning och släppte den aldrig. När Davidsson och Damian Balinski, som tog den chans han fick mot det minst sagt beskedliga motståndet, tog nästa femetta var det sex heat körda, 21–9 på resultattavlan och avgjort redan då.

Nyblivne lagvärldsmästaren Piotr Pawlicki flög otäckt in i sargen i nionde heatet, blev liggande kvar på banan innan han haltande tog sig upp – och vann omstarten. Polacken tog fyra raka segrar innan cykeln stannade i slutheatat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!