LOKALT

På torsdagskvällen bröt en brand ut i en villa i Svärtinge. Huset blev snabbt övertänt. Samtidigt kom larm om en brand i Hagaskolan i Norrköping, som dock visade sig vara falskt men störde insatsen.

Tjuven på Universitetssjukhuset stal datorer – och ovärderliga forskningsresultat. Nu vädjar Linköpingsforskaren Björn Lidestam om att tjuven ska lämna tillbaka åtminstone forskningsmaterialet.

Kolmårdens djurpark har fått en ny vd. Niclas Palmqvist har jobbat i företaget länge och får nu rollen som vd.

Kraven har rests i hela landet på mindre skolklasser – men när Motala kommun vill spara gör man tvärtom och föreslår större klasser. Är skolor för små ska de läggas ned helt, enligt förslaget.

INRIKES

Den 41-åriga kvinnan blev ihjälslagen av sin före detta pojkvän förra sommaren. Nu visar polisens interna rapport att utredarna aldrig förhörde några vittnen när kvinnan tidigare anmälde misshandel och de var oerfarna om relationsvåld.

Igår föreslog Skolkommissionen att elever ska lottas in på populära skolor, för att motverka segregation. Under torsdagen fick förslaget hård kritik. "Oseriöst", "otillräckligt" och "mesigt" var några av omdömena från skolvärlden.

UTRIKES

Paris drabbades av ett förmodat terrordåd på torsdagskvällen. En polis sköts ihjäl på paradgatan Champs Élysées, ytterligare en polis har skottskadats.

Enligt polisen var två gärningsmän inblandade i attacken och en av dem ska ha dödats.

De utgav sig för att vara hjälparbetare i Syrien och lockade till sig barn – sedan sprängde de ihjäl 68 barn och ytterligare drygt 50 människor.

De som ska övervaka att valet i Turkiet går rätt till är "terrorister" enligt Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. På torsdagen anklagade han flera valobservatörer från Europa för att vara terrorister, däribland en dansk politiker.