Det hände medan du sov

Tidigt på fredagsmorgonen utsattes en bensinmack i Linköping för ett rån. Den misstänkta rånaren tog sin tillflykt till en närliggande skog efter rånet.

Foto: Per Åhlin

Östergötland2016-07-29 07:39

Videon är inte längre tillgänglig

Larmet kom in till polisen strax innan klockan 07 på fredagsmorgonen.

– Han är svartklädd, huva, mask och sprang in i Rydsskogen efter rånet, säger polisen Christer Wiktorsson.

Vid 22.52 inkom ett larm om en bilbrand i området Ringdansen i Norrköpings södra utkant.

– Det verkar som att någon tänt på den ena bilen och att det sedan spridit sig till den andra, säger Tor Sevelius, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Någon timme senare, omkring 23.45, larmades polisen om ett inbrott på Tröskaregatan i Linköping. Enligt polisen ska tjuvarna fått med sig fotbollskor från platsen.

På torsdagskvällen fick räddningstjänsten i Linköping rycka ut och lyfta ett hus eftersom en hund fastnat under det. Under boden fanns flera bollar som den bollglada Gina ville komma åt. Hon lyckades krypa in under boden, men då hon skulle ta sig ut igen fastnade hon så att bara huvudet stack fram.

Vid 02.43 larmades polis till Garvaregatan i Norrköping. Två män påträffades i anslutning till en restaurang som de misstänks ha gjort inbrott i. Enligt polisen hade stulit öl och vin inne i lokalen.

Under fredagen kommer orienteringstävlingen O-ringen att avgöras med en jaktstart. En svensk orienterare ser ut att ta en överlägsen seger i damklassen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!