På moppe genom landet

En helg varje sommar tar de sina gamla mopeder och utforskar landskapet. I fredags gav sig vännerna ut på mopedsemester för femte gången.

Foto:

Linköping2015-07-08 08:00

– Det har blivit lite av en tradition. Vi började med Vättern runt, sen Sommen runt och i år har vi åkt i norra Östergötland, det är roligt, säger Tobias Lindbom.

Det började med att en vän till Tobias Lindbom köpte en gammal moped, sen kom någon på idén att den kunde fungera som färdmedel under en längre tur. Så såddes fröet och i helgen åkte 14 vänner från Linköping och Jönköping på ännu en mopedburen tredagarstur.

– Nu när vi har barn och familj ses vi inte mycket så då var det någon som kom på att vi kunde ta en helg och göra en grej av det, säger Tobias Lindbom.

Gruppen åker gärna i länet och föredrar de små vägarna framför de stora. Tobias Lindbom färdas på en turkos Crescent raket från 60-talet.

– Det gäller att hitta så mysiga och fina vägar som möjligt.

Var det bär av nästa år är inte bestämt än.

– Vi är precis hemkomna så vi har inte pratat om nästa år. Vi får se, det blir väl i trakterna för vi har mycket fina vägar här, säger Tobias.

De gav sig av i fredags och kom hem i söndags. Under färden besökte de bland annat Grytgöl, stannade en stund i Hjortkvarn, badade i en sjö och sov i tält på olika platser. Årets tur blev även särskilt bra med tanke på förutsättningarna.

– I år var första året med bra väder, säger Tobias Lindbom.

Tobias Lindbom nämner bland annat mötet med nya människor längs vägen och det oväntade som något av charmen med resan. Sen är även gemenskapen en viktig del av färden.

– Det här är jättekul, fler borde göra sådana här grejer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!