Lättare att välja på Facebook

Nu ska du bättre kunna anpassa nyhetsflödet i din Facebook-app. Det hävdar Facebook som nu har gjort uppdateringar för att underlätta för konsumenten att själv individualisera sitt nyhetsflöde.

Foto: Jeff Chiu/AP Christine Olsson/TT Montage: Corren.se

Sociala medier2015-07-10 20:00

För att lättare hänga med i de inlägg du tycker är viktigast kan du nu markera de vänner som du vill ska prioriteras. Funktionen heter ”Visa först” och flyttar inlägg från personer och sidor du gillar överst i ditt nyhetsflöde. Till skillnad från funktionen ”Nära vänner” kommer du inte att få en avisering, utan de inläggen dyker bara upp först i ditt nyhetsflöde när du öppnar appen.

Dessutom ska Facebook hjälpa dig att hitta nya sidor genom att utgå ifrån vad du själv gillar. ”Upptäck nya sidor” hjälper dig att hitta sidor och inlägg du gillar baserat på din ”gilla”-historik.

Ytterligare en funktion som uppdaterats är hur du kan välja att sluta följa eller återuppta kontakten med personer. Nu kommer det finnas en lista av alla som haft inlägg i ditt nyhetsflöde. Tanken är att du lätt ska kunna slippa inlägg från personer du inte är intresserad av eller att lätt kunna återknyta kontakten med någon du tidigare valt bort.

Det nya sättet att kontrollera nyhetsflödet finns nu tillgängligt på iOS och kommer släppas till androida plattformar och desktop-datorer inom några veckor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!