Elever tävlar bakom lås och bom

80 gymnasieelever från hela länet, 21 timmar och mängder av idéer, Innovation Camp 2014 pågår som bäst.

Foto: Mikael Svensson

LINKÖPING2014-11-06 19:50

Start torsdag 15.00 på Tekniska verken i Linköping. För tredje året i rad ska man utnyttja de pigga hjärnorna som sitter på gymnasieelever. Efter besök i klasserna av Ung Företagsamhet, har eleverna själva anmält intresse. Sex av dem blev så sugna att de nu är med för andra året i rad.

– Förra året var så fruktansvärt kul och man fick många nya kompisar. Säkert blir det lika bra nu, säger Olliwer Jakobsson och EllisaBou-Madi, som lärde känna varann förra året.

Förra året kom de tvåa, då gällde det att ta fram en app om resurseffektivitet i nya stadsdelen Vallastaden. Så får alla 80 veta årets uppmaning av vice vd Klas Gustafsson på Tekniska verken. Men start i idékläckning ska de komma på hur Tekniska verken ska sprida information om resurseffektivitet till elever i grundskolan. En grannlaga uppgift där det gäller att anpassa språk och förklaringar efter mottagarens nivå.

De tävlande får inte veta från början, men vi vet redan vid starten, att barn i de aktuella åldrarna kommer att finnas på plats för att fråga och bolla idéer med. Barn ska också närvara när juryn under fredagsmorgonen ska kora en vinnare.

I 21 timmar ska de vara inlåsta här, klockan 4 fredag morgon ska de till exempel lämna in en affärsplan och klockan 9 ska de olika grupperna presentera sina resultat. Sex går vidare till finalen. Förutom äran får de tre första grupperna också pris.

På plats får vi också veta massa kul fakta, som att vi använder 150 liter vatten per person och dygn. Inget jämfört med att Tekniska verken renar 100 simbassänger vatten på dygn. Men ändå, behöver vi verkligen använda 150 liter var?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!