Chef på Säpo blev rånad i Östergötland

En hög chef på Säkerhetspolisen blev i helgen misshandlad och rånad i anslutning till ett parkeringshus i Östergötland.

En hög chef på Säkerhetspolisen blev under natten till söndagen misshandlad och rånad i anslutning till ett parkeringshus i Östergötland. Fallet utreds nu av polisen i Örebro.

En hög chef på Säkerhetspolisen blev under natten till söndagen misshandlad och rånad i anslutning till ett parkeringshus i Östergötland. Fallet utreds nu av polisen i Örebro.

Foto: Maja Suslin/TT

Östergötland2016-03-16 17:15

Enligt Correns källor ska den aktuella chefen ha besökt en krog i länet på lördagskvällen. När han vid 00.30-tiden på söndagen lämnade krogen blev han överfallen och svårt misshandlad. Huruvida överfallet har någon koppling till mannens tjänst är inte känt.

Det aktuella fallet utreds nu av polisen i Örebro eftersom den drabbade chefen tidigare har varit verksam vid polisen i Östergötland. Detta för att undvika misstankar om jäv.

– Det jag känner till är att polisen i Örebro, där jag verkar, har tagit över utredningsansvaret för ett rån eller en misshandel som inträffade i ett parkeringshus. En man blev under natten mellan lördag och söndag nedslagen, misshandlad och rånad, säger Mats Nylén, kommunikationschef vid polisregion Bergslagen.

Vill inte bekräfta

Polisen vill inte bekräfta att den drabbade mannen är verksam som chef vid Säkerhetspolisen.

– Det vill jag inte säga något om. Brott drabbar befolkningen urskillningslöst och är man på fel plats vid fel tillfälle kan vem som helst drabbas. Till och med kungen har fått tårtor på sig. Det behöver inte ha någon betydelse vad man har för yrke eller sysselsättning.

Blev av med tillhörigheter

Enligt Mats Nylén ska den rånade mannen ha fått vissa skador.

– Han blev skadad, men jag har inga närmare uppgifter om hur allvarligt. Han blev nedslagen och möjligen även sparkad och sedan har han blivit av med tillhörigheter.

Finns det någon misstänkt?

– Det som sas till mig var att det möjligen har funnits en misstänkt under en period, men inte just nu.

Så ingen person sitter frihetsberövad?

– Nej, inte så vitt jag känner till.

Mats Nylén hade på onsdagen inga uppgifter om hur många personer som var inblandade i överfallet.

Fredrik Milder, pressekreterare på Säkerhetspolisen, var på onsdagen fåordig i sina kommentarer.

– Vi vill inte gå in på eventuella händelser med våra medarbetare. Om våra medarbetare blir utsatta för brott som inte har med tjänsten att göra så utreds det av polismyndigheten.

Finns det något som tyder på att händelsen har något med chefens tjänst att göra?

– Jag vill inte gå in på händelser som kan ha inträffat med våra medarbetare.

Corren har utan framgång sökt den drabbade chefen för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!