Bilden kan avslöja den anställde

En anställd på ett ungdomsboende i länet har åtalats för bedrägeri. Enligt åklagaren ska mannen ha tagit ut 20 000 kronor genom att "låna" ett kontokort.

Denna bild, på en man vid en uttagsautomat i Stockholmsområdet, har åberopats som bevis av åklagaren.

Denna bild, på en man vid en uttagsautomat i Stockholmsområdet, har åberopats som bevis av åklagaren.

Foto: Polisen

Östergötland2016-08-04 19:00

I början av maj i år valde verksamhetschefen på det aktuella ungdomsboendet att göra en polisanmälan. Hon hade då fått reda på att någon, utan tillstånd, använt boendets kontokort för att ta ut sammanlagt 20 000 kronor i uttagsautomater i Östergötland och Stockholmsområdet. Uttagen hade gjorts den 7 och den 8 maj.

Övervakningsbilder

Polisen lät ta fram övervakningsbilder från de två uttagsautomaterna och såväl verksamhetschefen som en anställd på boendet tyckte sig känna igen den nu åtalade mannen. Den utpekade mannen hade arbetet på boendet under den helg när uttagen gjordes och bar då liknande kläder som mannen på övervakningsbilderna.

Två fall

Den utpekade mannen kallades till förhör i juni. Han förnekade då att det var han som gjorde uttagen. Han förnekade även att det var han som syntes på övervakningsbilderna. Kammaråklagare Eva Kokkonen anser dock att bevisningen är tillräcklig och anser att mannen bör dömas för två fall av bedrägeri. Den åtalade arbetar inte kvar på det aktuella ungdomsboendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!