Det kontantfria samhället och riskerna som finns när kontanthanteringen minskar var det som diskuterades under torsdagens möte.
– Många hade samma uppfattning om att det här inte är bra. Demokratin är borta när det bara är några storbanksdirektörer som bestämmer om kontanthanteringen, säger Björn Eriksson.
Det fanns representanter från finansutskottet, bloggare och föreningar på plats under mötet.
– Även om alla som var på mötet inte är för kontanter så insåg många att det finns grupper som blir uteslutna vid ett kontantlöst samhälle, säger Björn Eriksson.
Han menar att han inte har något emot kontokort men att det ska finnas komplement.
– Ingen av oss är kortmotståndare, jag har själv fyra kort och jag använder dem frekvent, säger han.
På Swedbank i Linköping har man ingen kontanthantering.
– Vi ser inte att det finns ett så stort behov av kontanter, en stad som Linköping fungerar bra utan kontanter. Det finns självklart grupper som behöver kontanter men jag har inte sett något större tryck i frågan av våra kunder. De som känner sig drabbade kan höra av sig för en dialog, säger Hans Lind, chef för Swedbank i Linköping.
Enligt honom så är det inte bara kontanterna som är problemet för dessa grupper, utan samhället i sig.
– Vi som samhälle har ett ansvar att ta hand om de som har det svårt, säger han.
Han menar att det finns gott om uttagsautomater i Linköping och att det finns två insättningsmaskiner. Han menar att de hanterar kontanter, men det görs inte manuellt av en människa längre.
– Personalen slipper den risk som det ändå innebär att hantera kontanterna. Att transportera, räkna och hantera pengar är inte heller gratis. Med färre kontanter blir det färre transporter, så det finns en rejäl miljöaspekt, menar Hans Lind.
I framtiden tror Hans Lind att kontanthanteringen kommer att minska.
– Det är jag ganska säker på. Nu när man med hjälp av datorer kan hantera pengar på ett effektivt och säkert sett, så kommer hanteringen av kontanter att minska, säger han.
På mötet för kontantupproret talade man även om att vad som ska ske i framtiden.
– Nu vill jag bilda ett nätverk som kan lyfta frågan. Många som var på mötet sa att de ville vara med i nätverket, vilket är kul, säger Björn Eriksson.
Enligt honom kommer finansutskottet som hade representanter på mötet att ha en hearing den 13 mars som tar upp frågan kring betalsystemen.