"Ok med fest så länge reglerna följs"

"Vi har inget emot att det är fester i Kulturhuset".

ÅTVIDABERG2017-12-20 08:00

Karl-Magnus Alfredsson på Mannes Bygg, som äger Kulturhuset beklagar att kommunen utreder skärpta regler för sin uthyrning av stora salen i Kulturhuset. Han menar att det redan finns regler för uthyrningen, till exempel att kommunens hyresgäster måste lämna lokalerna senast klockan 01.00.

– Med de tider och regler som redan gäller så har vi inget emot fester och att folk dricker alkohol.

Karl- Magnus Alfredsson lägger snabbt till att de hyresgäster som bor i Kulturhuset känner till reglerna och vetat om förutsättningar.

– Som hyresgäst vet man vad som gäller.

Alfredsson uppger att han bara fått ett par klagomål på störande fester.

– Då satt det folk i trapphuset, och så gick de inte från Kulturhuset i tid. Det har vi opponerat oss emot. Kommunen måste ta ansvar för att arrangörerna följer avtalen.

Under hösten har kommunen och Mannes Bygg diskuterat eventuellt kommande begränsningar. Både Anna-Lena Grusell, verksamhetschef på kommunen och Karl-Magnus Alfredsson, berättar att kommunen vill ha sänkt årshyra, då intäkterna från uthyrning riskerar att sjunka.

– Om vi inte kan använda lokalen som idag så vill vi betala mindre i hyra, säger Grusell.

– Vi har ett kontrakt och det gäller. Det är inte vi som vill ändra uthyrningen, kontrar Alfredsson.

Efter mötet mellan parterna har kommunen – i avvaktan på nya riktlinjer – undanröjt det tillfälliga uthyrningsstoppet. Enligt bokningsansvariga Anna Johansson är i dagsläget möjligt att hyra stora salen för fest fram till klockan 01.oo och med alkohol.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!