Ödeshögsorganisation nominerat till Flickapriset

Love and hope hjälper flickor att fly från sexhandel. Nu är de nominerade till Plans Flickapris.

”Det jätteroligt och vi är glada att vara nominerade till ett sånt fint pris”, säger Jonatan Alfvén, kommunikationsansvarig på Love and hope.

”Det jätteroligt och vi är glada att vara nominerade till ett sånt fint pris”, säger Jonatan Alfvén, kommunikationsansvarig på Love and hope.

Foto: Privat

Ödeshög2023-09-06 14:00

Den ideella organisationen Love and hope, baserad i Ödeshög, har blivit nominerade till Plan International Sveriges flickapris 2023. 

– Det jätteroligt och vi är glada att vara nominerade till ett sånt fint pris. Flickapriset måste vara ett av de viktigaste prisen som delas ut i Sverige eftersom det är en så otroligt viktig fråga, säger Jonatan Alfvén, kommunikationsansvarig på Love and hope.

Plan International Sverige är en del av den globala barnrättsorganisationen Plan International med verksamhet i över 80 länder. Flickapriset lyfter fram personer och organisationer baserade i Sverige som kämpar för flickors rättigheter.

Love and hope grundades av Ödeshögsparet Mikael och Ing-Marie Alfvén 2010.

– Vi jobbar mot barnsexhandel och brinner för att hjälpa utsatta flickor. Vi arbetar i tre bordellområden i Indien med att ta flickor ut ur dessa områden, hjälpa dem till barnhem och se till att de får utbildning. I Nepal finns vi i byar där sexhandeln är stor, berättar Jonatan.

Prisutdelningen äger rum den 2 oktober, och den Internationella flickdagen den 11 oktober. Internationella flickdagen instiftades av FN på initiativ av bland andra Plan International och uppmärksammades för första gången 2012.

– Vi är inte i Sverige då prisutdelningen sker. Nästa vecka åker jag till ett bordellområde för att försöka rädda en flicka. Om det är så att vi vinner så får vi försöka lösa det på något sätt. Men bara att frågan uppmärksammas är ett sätt för flickornas röster att nå ut, säger Jonatan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!