Ny snabbmatskedja etablerar sig längs E4

Svårt att välja matställe vid E4-stoppet i Viringe? Snart kan det bli än värre.

Kredja. Snart öppnar Chopchop sin 16:e restaurang. När Mjölby får sin är ännu oklart.

Kredja. Snart öppnar Chopchop sin 16:e restaurang. När Mjölby får sin är ännu oklart.

Foto: Chopchop

Mjölby2017-07-12 09:15

Det är den expanderande thaimatskedjan Chopchop som köpt en bit av OKQ8:s tomt på Viringe handelsområde i Mjölby.

– Det stämmer, men planerna är i ett ganska tidigt skede, jag kan inte säga något om när det blir klart, säger Hans Ye, delägare i företaget, som dock bekräftar att det kommer att bli en restaurang med drive through-system.

Chopchop öppnade så sent som 2011 sin första restaurang i Eskilstuna. Snart slår restaurang nummer 16 upp portarna i Rotebro. Närmaste Chopchop-restauranger finns i Jönköping och Örebro.

Men i Östergötland finns ännu ingen filial. Mjölby kan bli den första. Hans Ye vill inte prata om planer för fler platser i länet, men på hemsidan skriver man att man vill öppna restauranger i alla städer.

När OKQ8 köpte marken i Viringe av Mjölby kommun skrevs det in i avtalet att den skulle bebyggas med verksamhet som passar för området, det vill säga handel eller matservering. Men under lång tid har den byggnationen begränsats till en OKQ8-automatmack. I övrigt har det bara varit en ofta frekventerad lastbilsparkering.

– Under flera år har vi varit på köparen om att detta ska bli verklighet, för annars skulle köpet gå tillbaka. Nu ser det i alla fall ut som att det blir av, säger Michael Agu som är kommunens näringslivsutvecklare.

Hans Ye säger att Chopchop är en nytänkande matkedja där kunden ska kunna pussla ihop sin egen meny.

När restaurangen öppnar får den slåss om kunderna på E4-avfarten med de tre hamburgerställena samt med Eataliano, som även den har asiatisk mat på menyn.

– Det är ett bra läge med mycket kunder, säger han och menar att svenskarna säkert inte tröttnat på köttfärs mellan bröd, men att de kanske vill ha fler alternativ.

P-plats i dag. Här ska det bli asiatisk snabbmat. OKQ8 har sålt en bit mark i Viringe till kedjan Chopchop.
P-plats i dag. Här ska det bli asiatisk snabbmat. OKQ8 har sålt en bit mark i Viringe till kedjan Chopchop.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om