Snackisen sprids över nätet

Ett filmklipp från IFK:s match mot AIK har fått vingar. Nu cirkulerar IFK:s lagkapten Andreas Johansson i fotbollsvärlden.

Norrköping2015-08-04 10:10

Det tog inte lång tid innan twittrandet drog igång efter att tv-bilden visade hur Andreas Johansson gick in i AIK-spelaren Mohamed Banguras arm och därefter kastade sig i plågor på Nya Parkens konstgräs.

Snart skrev även kvällstidningarna om den uppmärksammade filmningen. Som svar på bettingsajten Unibets fråga om ifall den "skadade" åter är i träning svarade IFK:s pressinformatör Jack Nordholm att det var han och skojade genom att lägga ut ett filmklipp av en person som dyker från ett hopptorn (den engelska termen för filmning i fotbollsvärlden är dyka - diving).

Filmningen trendade snart även på de internationella nätforumen Reddit och Imgur.

Den brittiska tidningen Mirror frågar retoriskt om det är den sämsta filmningen någonsin och tillägger att Andreas Johansson "generar fotbollsvärlden med sin löjliga lilla teaterakt": "The worst dive ever? Swedish defender embarrasses the football world with ridiculous bit of play acting".

I mars i år fick den svenska domarkåren i uppdrag att ta hårdare tag mot filmare. Då sa domaren Michael Lerjéus så här om filmningar: "Det är helt emot den respekt vi vill ha. Man blir jävligt frustrerad. Det är så emot spelets idé."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!