Hög polisberedskap vid IFK-AIK

Med AIK som gästar IFK Norrköping på Nya Parken och slutspurt på Harry Potter-utställningen ber polisen så många som möljigt att lämna bilen hemma.

Foto:

NORRKÖPING2014-08-31 14:49

Klockan 15 nu på eftermiddagen börjar en av årets stormatcher på Nya Parken. IFK Norrköping tar emot AIK i allsvenskan och polisen räknar med 1000-tals personer på läktarna. Samtidigt är det slutspurt för Harry Potter-utställningen i Teknikhallen på Nya Parken och även där räknar man med att det kan komma mycket besökare under dagen.

Att IFK möter AIK gör att polisen har en extra hög beredskap och extra mycket personal på plats.

– Vi tittar alltid på historiken kring lagen som kommer och vi har höjd beredskap idag, men vi har ett avvaktande offensivt förhållningssätt. Vi hoppas såklart att alla är här för att gå på fotbollsfest och ha kul, samtidigt som vi är förberedda om något skulle hända, säger Erik Thulin, presstalesman vid polisen i Östergötland.

Med så många personer på plats vid Nya Parken uppmanar polisen alla besökare som kan att i möjligaste mån lämna bilen hemma för att undvika trafikproblem.

– Vi vill att man lämnar bilen hemma och promenerar till Parken eller att man parkerar utanför stadskärnan. Vi går ut med den här uppmaningen för att underlätta så mycket som möjligt och störa trafiken så lite som möjligt, säger Erik Thulin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!