Vackert stråk planeras i centrala Motala

Gamla PK-torget ska bli ett vackert stråk. Det är planerna för den sista delen av färdigställandet av Drottningplan.

Så här det tänkt att se ut på Gamla PK-torget.

Så här det tänkt att se ut på Gamla PK-torget.

Foto: gerste

Motala2017-06-27 14:00

Medevitullen och Gamla PK-torget blir den sista pusselbiten innan kommunen är färdig med Drottningplan. Nu är tankarna färdiga för hur området skulle kunna se ut framöver och det handlar om ett stråk som ska binda samman Drottningplan och övriga centrum.

– Det är ett vackert stråk ner från Drottningplan. De träd som finns ska finnas kvar och man ska även ordna mer vegetation. Det kommer att vara en öppen yta, men inget torg, säger tekniska nämndens ordförande Agneta Niklasson (MP).

När det gäller övriga Drottningplan är det mesta nu färdigt. Agneta Niklasson konstaterar att där ännu finns mycket tom yta, men menar att det är ett medvetet val.

– Det ska dit bänkar och sittplatser, men just nu vill vi vänta och se hur folk använder ytorna. Vi vill inte bygga fast oss i någonting utan vänta och se lite, säger hon.

Kostnaden oklar

Det har varit mycket diskussioner om kostnaderna för Drottningplan och nämnden har själva flaggat för en misstänkt fördyrning på tio miljoner kronor. I dag tonas det ner, även om Agneta Niklasson själv säger att hon inte har underlag nog för att säga om det är en fördyrning eller inte.

– Men vi ska reda ut det där. Det pågår en revision och den är ute på faktagranskning just nu. Sedan har vi också beslutat att göra en intern utvärdering av hela projektet. Jag tror att det är bra att vi tittar från flera håll. Helt klart är att vi i alla fall lärt oss något av detta, säger hon.

Så här ser Medevitullen ut i dag.
Så här ser Medevitullen ut i dag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om