Satsning på ny föreningslokal i Västanvik

Nu är första spadtaget för en ny mötesplats i Västanvik, norr om Motala avklarat.

Camilla Egberth, William Ynvde och Anne-Marie Hjalmarsson tog det första spadtaget.

Camilla Egberth, William Ynvde och Anne-Marie Hjalmarsson tog det första spadtaget.

Foto: Bosse Carlsson

Motala2017-07-03 17:30

Ungefär 70 personer hade slutit upp när det var dags för startskottet för satsningen i Västanvik. Samfälligheten har fått 200 000 kronor i bidrag från kommunen för att kunna bygga till sitt förråd och på så vis skapa lokaler för möten och sammankomster, kurser, föredrag, barn- och ungdomsverksamhet, hantverksgrupper med mera. Det öppnar också möjligheterna för samarbeten med till exempel kyrkan och olika föreningar.

Anne-Marie J Hjalmarsson, samfällighetsföreningens ordförande, kunde berätta om hur projektet inleddes för två år sedan och hur man jobbat med planering, ritningar och bidragsansökningar. Kommunalrådet Camilla Egberth fanns på plats och tog, tillsammans med Anne-Marie Hjalmarsson och William Yngve, det första spadtaget. Den sistnämnde representerade de uga i Västanvik.

De nya lokalerna kommer att kosta betydligt mer än de pengar som kommunen skjuter till. Dessa kommer samfälligheten står för och en stor del ligger i frivilliga arbetsinsatser. Det är inget nytt för föreningen, där man sedan länge har ett stort engagemang genom olika arbetsgrupper. Västanvik är en samfällighetsförening för både fritids- och permanentboende.

pro
pro
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!