Det var den 4 maj som polis larmades till Kråkrisvägen i Motala. En man i 30-årsåldern hade knivskurits svårt och fördes med livshotande skador till Universitetssjukhuset i Linköping. Där intensivvårdades han tills hans tillstånd var stabilt och han kunde lämna sjukhuset några dagar senare.

Den misstänkte gärningsmannen, en 24-årig Motalabo, greps kort efter händelsen och har nu suttit häktad för försök till mord i två veckor. Utredningen pågår fortfarande och åklagaren, som fått till den 19 maj att väcka åtal, begärde i veckan mer tid. Det har nu beviljats av den misstänkte, utan att någon omhäktningsförhandling behövde hållas. 24-åringen ska sitta häktad till den 2 juni, då åklagaren måste väcka åtal.

– Självklart är det målsättningen men det återstår fortfarande vissa utredningsåtgärder, bland annat väntar jag på resultatet av tekniska undersökningar och kompletterande förhör, säger åklagare Gabriella Ergül som leder förundersökningen.

Hon är förtegen om vad som framkommit under utredningens gång.

– I nuläget vill jag inte gå in på detaljer eftersom utredningen inte är klar. Jag vill själv få en klar bild innan jag uttalar mig om sådant som motiv och de inblandades relation till varandra, säger hon.