"Missvisande när de beskrivs som baracker"

Förskolechefen Marie Stråhlin tycker att föräldrakritiken mot Agneshögs förskola både är missvisande och orättvis.

Förskolechef. Marie Stråhlin är väldigt nöjd med verksamhetens tillfälliga modulbyggnader.

Förskolechef. Marie Stråhlin är väldigt nöjd med verksamhetens tillfälliga modulbyggnader.

Foto: Oliver Beckman

Motala2017-09-22 07:30

Nyligen skrev tidningen om en förälder som känner viss otrygghet över att lämna sitt barn på Agneshögs förskola efter att verksamheten flyttat till tillfälliga modulbyggnader i området Marieberg. Bland annat upplevde föräldern vissa bekymmer med den pedagogiska miljön då det ska ha funnits staket, pinnar och plastband på gården där barnen leker.

– Allt sådant är bortplockat nu. Det fanns bara där under en kort tid, säger förskolechefen Marie Stråhlin som inte alls håller med om den kritik som har framförts mot verksamheten på sistone:

– Vi är väldigt nöjda med de här nya lokalerna. Det är missvisande när de beskrivs som baracker. Den gamla förskolan var dessutom väldigt sliten och lokalerna blev egentligen bara sämre och sämre.

Vidare säger Marie Stråhlin att föräldrarna självklart måste kunna ställa höga krav på hur verksamheten bedrivs.

– Men samtidigt så tycker jag att vi har det betydligt bättre här än hur vi hade det tidigare, säger hon.

Hur ser du på den kritik som har framförts från vissa håll?

– Det är tråkigt att inte alla är nöjda. Men vi uppmuntrar alla till att höra av sig om man har några frågor. Vårt mål är att alla ska vara nöjda, säger Marie Stråhlin.

För närvarande pågår även en utredning om var verksamhetens nya förskola ska byggas. Målsättningen är att ett preliminärt beslutsunderlag ska finnas framtaget i december 2017.

– Vi ser såklart fram emot att få en ny förskola med möjligheten att utforma den själva. Man får inte så många chanser att göra det, säger Marie Stråhlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om