Under cykelhelgens första tävlingsdag den 16 juni fick räddningstjänsten i Motala ett larm om brand i byggnad. Larmet gällde en kabelbrand i Motala stadshotell, som kunde ha fått allvarliga konsekvenser om snabba insatser uteblivit.

– Det är ingen nyhet att Vätternrundan är problematisk, det har vi levt med länge. Just i detta fall så gick det ändå bra, vi var på plats inom acceptabel tid, berättar Håkan Sandberg, yttre befäl.

Sedan Drottningplan byggdes om så har övergångsställena vid rondellen Drottninggatan/ Storgatan blivit en kritisk punkt. Dessa var dock avspärrade under Vätternrundan.

– Vid utryckningen så spöregnade det också, det var inte så många gångtrafikanter ute. Varken jag eller kollegorna upplevde några större problem just då, menar Håkan Sandberg.

Hur fungerar det att åka via Drottningplan i allmänhet?

– När vi har sirener på så kör folk undan så gott de kan. Än så länge så har det inte hänt att vi blivit sena under uttryckning, men blir det köer så tar vi oss inte fram där. Så visst är det svårare nu när det är stadsgata istället för genomfart.