Inbrottstjuvar jagas i skog

Vid 13.56 fick polisen ett larm om att ett bostadsinbrott pågick på Snäckvägen i Mjölby. Efter att polisen fått syn på de misstänkta tjuvarna började en biljakt i 200 kilometer i timmen.

Foto: Pelle Johansson

Mjölby/Motala2016-08-23 14:41

Vittnen ska ha sett misstänkta personer gärningspersoner som var inne i en grannfastighet på Snäckvägen i Mjölby. Efter att de misstänkta personerna varit inne i bostaden lämnade de brottsplatsen gemensamt i en bil.

– Vi uppfattar det som att det var fyra personer i bilen, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen i Östergötland.

Biljakt

Efter att bilen gett sig i väg från inbrottsplatsen skickades ett flertal polispatruller ut för att leta efter de misstänkta tjuvarna. På riksväg 50, på väg mot Motala, fick polispatrullen syn på den misstänkta bilen.

– Man har framfört bilen i en väldigt hög hastighet på ett trafikfarligt sätt.

Vet ni hur snabbt bilen körde?

– Ja, patrullen har uppgett att det har gått upp mot 200 kilometer i timmen.

Vid samhället Nykyrka, norr om Motala, körde den misstänkta bilen i diket. De som färdades i bilen ska då ha sprungit ut i terrängen.

– Det befinner sig i ett skogsparti. Vi jobbar för fullt med det ärendet just nu.

Är det hundar som söker efter de misstänkta personerna?

– Ja det är det och ett flertal polispatruller.

Har ni satt in någon polishelikopter i sökandet?

– Nej inte just nu i alla fall, säger Fredrik Kliman.

Brottsrubriceringen är i nuläget grov stöld och vårdslöshet i trafik.

Vår reporter Pelle Johansson befann sig vid 15.30-tiden vid sökområdet vid Nykyrka.

– Polisen har flera hundpatruller som letar på platsen, säger han.

– Men de verkar stressade och har inte tid att svara på frågor. Det verkar vara ett anspänt läge just nu, säger Pelle Johansson.

Ingen gripen

Strax efter klockan 17 meddelade polisens presstalesperson, Thomas Agnevik, att sökandet ännu inte gett något resultat, men att man hittat en del spår efter de fyra misstänkta gärningsmännen.

– Det rör sig om en del kläder och annat som de gjort sig av med. Tyvärr har vi inte lyckats gripa någon ännu, men vi har defenitivt inte gett upp hoppet.

Totalt deltar ett 20-tal poliser i sökarbetet och de är hämtade från samtliga polisområden i Östergötland, Norrköping, Linköping, Mjölby och Motala.

I styrkan ingår också fyra hundpatruller, varav en har kallats in från Örebro. I ett tidigare skede i jakten på de misstänkta gjordes ett försök att få in en polishelikopter, men samtliga enheter var upptagna på annat håll, uppger Thomas Agnevik.

– Vi har ingen egen helikopter i Östergötland, utan de närmaste är placerade i Stockholm och västra Götaland och de var tyvärr inte tillgängliga för oss, säger han.

Vid 18-tiden meddelade polisen att två personer har gripits i samband med jakten.

Jeppe Gustafsson
Jeppe Gustafsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om