Här vill Platen bygga

Platen diskuterar att bygga nytt. Nu är det Bråstorp som hamnat på kartan för Bostadsstiftelsen.

Skogsområdet vid Metallvägen kan bli bostäder framöver.

Skogsområdet vid Metallvägen kan bli bostäder framöver.

Foto: Anders Törnström

Motala2016-10-31 11:45

Det är bostadsbrist i Motala och efterfrågan på mindre lägenheter är stor. Därför har Platen sedan en tid tillbaka fört diskussioner om att bygga ett antal mindre lägenheter i Bråstorp. Det handlar om en del av tomten mellan biltvätten och Jehovas Vittnen.

– Vi tittar på det och försöker få ihop det. Men vi har inte kommit så långt ännu, säger vd Lars-Åke Landén.

Området är detaljplanelagt, men på Platen är man ganska övertygade om att den behöver göras om. Därmed kommer processen att dra ut på tiden.

– Det har setts som ett litet hinder innan. Vi har tittat på det här tidigare, men då gjorde vi lite halvhalt, säger Lars-Åke Landén.

Hur många lägenheter som det kan bli är inte klart än, men det Platen skissar på är att bygga ettor och tvåor på omkring 35 kvadratmeter. Sannolikt kommer man att bygga i flera omgångar, beroende på hur stor efterfrågan är.

– Vi behöver titta på en rad saker, bland annat hur efterfrågan ser ut och vilka bidrag som vi skulle kunna få, säger Lars-Åke Landén och fortsätter:

– Än så länge är det här ett väldigt tidigt skede. Men styrelsen har information om att vi är på gång. I bästa fall om allting blir av så kan det bli byggstart 2018 eller 2019.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om