Han har tagit över restaurangen

Nu är den nya ägaren till Restaurang Gästis i Borensberg i full gång med verksamheten.

Lunch. "Luncherna är själva hjärtat för mig", säger Pontus Wallqvist då han plockar av efter alla lunchgästerna.

Lunch. "Luncherna är själva hjärtat för mig", säger Pontus Wallqvist då han plockar av efter alla lunchgästerna.

Foto: Anders Törnström

Borensberg2018-04-02 08:00

Pontus Wallqvist tog över restaurangdelen den 8 mars i år och öppnade sedan den 19 mars. En hel del har gjorts i ordning med omtapetsering, ombyggnation i baren med en ny bardisk samt en ny brickbana för lunchgästerna.

– Luncherna är själva hjärtat för mig, säger Pontus Wallqvist och fortsätter att berätta om de toppar som naturligtvis kommer till med Husbyfjöls marknad, julbord och liknande.

– Vi kommer även att satsa på catering och middagar framöver, men just nu har vi endast lunchöppet men har ändå haft en middag i Ångbageriet, säger han.

Krögaren Wallqvist har bott i Borensberg halva livet. Han är född i Linköping men har även bott i Småland och kom till Borensberg som 12-åring. Utbildningen gick han på Ljungstedska skolan i Linköping.

– Ja, det var där som jag gick i restaurangskolan.

En av Pontus tre söner, Jesper, är också han utbildad kock och jobbar tillsammans med sin pappa i Gästis kök. Jesper har som så många andra kockar gjort sin sväng i Stockholm och arbetat på diverse restauranger där. Så har man ytterligare en kock, Marcus Palmgren, anställd.

– Vi är tre utbildade kockar som jobbar här nu men helst borde vi vara fyra som arbetar under luncherna, säger Pontus Wallqvist.

Han har tidigare drivit Restaurang Tre Bröder på Cloetta i Ljungsbro, mellan år 2000 - 2015.

– Det var en bra tid för vi ökade hela tiden. Det var min fru och jag som jobbade där och drev restaurangen. Vi hade en kock på heltid plus tre anställda i övrigt.

Pontus har även arbetat som köksmästare på Brigaden i Linköping och även varit anställd på Linköping Konsert och Kongress.

Hur kom tanken upp på att ta över Gästis?

– Vi hade kollat på en restauranglokal i Linköping, jag och min son Jesper. Men så fick jag reda på att restaurangverksamheten var till salu på Gästis.

Vad är då på gång på Restaurang Gästis?

– Framöver kommer vi naturligtvis att öppna uteserveringen när det blir varmt. I nuläget har vi inget bestämt om vad som kommer att hända på kvällar och helger. Det vi har talat om är ett utekök, säger Pontus och fortsätter:

– Det har nu gått i ett och varit mycket att göra – det blir mer än man tror när man startar upp. Men det har fungerat bra, med hantverkare och så vidare. Det som känns bra är att folk har uppskattat att vi startat och det har varit många glada tillrop. Jag vill nämna alla som hjälpt till för att få det här klart, både släkt och vänner.

Gästis. Restaurang Gästis i Borensberg
Gästis. Restaurang Gästis i Borensberg
Pontus Wallqvist

Ålder: 47 år.

Bor: Borensberg.

Gör: Krögare.

Familj: Fru, Jessica och tre söner: Joakim, Jesper och Jonatan.

Intressen: Innebandy.

Egen favoriträtt: Gärna en god fisk- och skaldjursgryta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!