Gamla bryggeriet ska bli bostäder

Det gamla bryggeriet på Kvarnön är sålt. Köparen, husföretaget Anebyhusgruppen, har som avsikt att bygga lägenheter.

På den så gott som tomma tomten intill det gamla bryggeriet planeras trähus i stil som matchar omgivningen.

På den så gott som tomma tomten intill det gamla bryggeriet planeras trähus i stil som matchar omgivningen.

Foto: Per Erik Dufwenberg

Motala2017-06-16 17:29

Husföretaget Anebyhusgruppen har köpt det gamla bryggeriet på Kvarnön i Motala. I samband med affären så förvärvades också den åt väst gränsande tomten. Priset för de båda fastigheterna hamnade på tio miljoner kronor.

– Vi har tittat på vad som händer i Motala och ser en stad som utvecklas och växer. Det här kommer att bli ett väldigt spännande projekt, säger Christian Brännström.

I enighet med Motala kommuns vision så kommer Anebyhusgruppen att satsa stort på bostäder. Exakt när första spadtaget kommer att tas är ännu oklart, men målet är att mellan 40-50 lägenheter ska stå klara lagom till Vätternrundan år 2020.

– Det går inte nog att poängtera hur fantastiskt läget är. Centrum ligger inom gångavstånd, närhet till vatten och en unik kulturmiljö. Läget är bra nog för att locka folk som tidigare inte bott i Motala, menar Brännström.

Vem kommer att ha råd att bo här?

– Alla kommer att kunna bo här, det blir inte någon lyxlyx. Samtidigt så är läget unikt och vi måste behålla den gamla karaktären, vilket såklart påverkar priserna.

För det gamla bryggeriet väntar nu ett gediget renoveringsarbete, innan lokalerna kan konverteras till bostäder. Kring byggnaden är tanken att en tegelgård ska växa fram, med matchande stadsradhus. På den i princip obebyggda tomten intill planeras trähus inspirerade av Falu rödfärg.

– Jag måste säga att förutsättningarna är perfekta. Kan man inte göra något bra av detta så är man en sopig arkitekt, säger Thomas Sandell, chefsarkitekt för projektet.

Själva bryggeriet kommer att renoveras, för att sedan bli till lägenheter.
Själva bryggeriet kommer att renoveras, för att sedan bli till lägenheter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!