Fängelsestraff för simhallstjuven

"Simhallstjuven" som nyligen greps i Motala har dömts till fängelse.

Motala simhall.

Motala simhall.

Foto: Sofia Axelsson

Motala2017-05-20 11:00

I mitten av april fick polisen larm från Motala kommuns bildningsförvaltning på Långbackagatan. En okänd man hade ertappats i ett tjänsterum där han hade stulit och försökt att stjäla mobiltelefoner, dator och pengar. Personalen lyckades fotografera gärningsmannen innan han försvann från platsen och visade bilden för patrullen, som kände igen honom som "tjuv i bland annat simhallar".

Med anledning av det åkte poliserna till Motala simhall, där de hittade den 26-årige mannen och grep honom i kafeterian. Där uppdagades även två stölder i herrarnas omklädningsrum där besökare blivit av med plånbok, pengar och mobiltelefon i klädskåpen.

26-åringen har nu dömts till fem månaders fängelse för stölderna i Motala, men också brott som begåtts på andra platser i Östergötland. Det rör sig bland annat om stöld, häleri, ringa narkotikabrott och flertalet olovliga körningar.

Enligt Linköpings tingsrätt kan det antas att mannen, som tidigare är dömd för tillgreppsbrott, kommer att fortsätta att begå brott i Sverige. Han kommer därför att utvisas och förbjuds att återvända på fem år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om