Så blir framtiden för lokalkontoret i Motala

Den första december flyttar Nordea från sina nuvarande lokaler på Kungsgatan 20 i Motala. Den ny adressen blir till Drottninggatan 50.

Nordea ska flytta från sina lokaler vid PK-torget.

Nordea ska flytta från sina lokaler vid PK-torget.

Foto: Mats Bengtsson

Motala2020-11-11 12:10

De nya lokalerna kommer att finnas i företagsbyn vid gamla brandstationen, där bland annat Tillväxt Motala sedan tidigare finns. 

Anledningen till flytten är, enligt Mikaela Östman, presskommunikatör på Nordea, att banken vill anpassa sig till kundernas ändrade beteende och ha lokaler med bra förutsättningar för exempelvis rådgivning.

– Den här flytten möjliggör det, som vi ser det, säger hon.

Läget blir mindre centralt, hur ser ni på det?

 – Vårt nya kontor ligger fortfarande centralt, säger Mikaela Östman som också menar att många kunder transporterar sig med bil och vid det nya kontoret är parkeringen gratis.

Hur många jobbar på kontoret i Motala?

– I Östergötland har vi ca 50 medarbetare som arbetar på våra kontor i regionen. Bemanningen och antalet medarbetare på kontoren kan variera då vi anpassar oss efter våra kunders efterfrågan och behov.

Får alla följa med till nya lokalerna och med samma anställningsgrad?  

– Samtliga av våra medarbetare följer med till de nya lokalerna när vi flyttar den 1 december.  

När det gäller service och öppettider berättar Mikaela Östman att banken inte längre kommer att ha drop in. Kunderna hänvisas till att boka möte för exempelvis rådgivning.

Nordea har, enligt uppgifter på sin hemsida, cirka 3,6 miljoner privatkunder i Sverige. Hemmamarknaden är Sverige, Danmark, Danmark, Norge och Finland, men banken finns i totalt 20 länder. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!