Larm om hotfull pistolman utanför matbutik i Motala

Larm om en pistolbeväpnad man fick polisen att rycka ut till en kundparkering i Motala. Flera personer uppgavs ha blivit hotade. "Han riktade ett vapen mot dem", säger polisens utredare.

Polisen larmades till Bråstorp efter uppgifter om att flera personer hotats av en man med ett pistolliknande föremål. Den misstänkte hämtades till förhör.

Polisen larmades till Bråstorp efter uppgifter om att flera personer hotats av en man med ett pistolliknande föremål. Den misstänkte hämtades till förhör.

Foto: Christine Olsson/TT

Motala2024-01-09 16:00

Det var på torsdagskvällen den 4 januari som flera polispatruller fick bege sig till Hökartorget i köpområdet Bråstorp. Strax före klockan 23, när sista butiken stänger, uppgavs två personer ha blivit pistolhotade av en okänd gärningsman.

– Målsägarna kände inte igen personen. De satt i varsin bil ute på parkeringen när den här personen gick förbi. Han riktade ett vapen mot dem och går sedan därifrån, säger Malin Jerner, förundersökningsledare hos Motalapolisen.

Den misstänkte pistolmannen kunde identifieras med hjälp av kameraövervakning. Enligt polisen rör det sig om en man i 35-årsåldern som inledningsvis blev misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Han uppges ha varit inne i en matbutik kort före händelsen ute på parkeringen.

– Vi gick igenom övervakningskamerorna och såg en person som stämde med signalementet. Den personen hämtades till förhör, säger Malin Jerner.

Vid husrannsakan i mannens bostad påträffades ett pistolliknande föremål.

– Vi gjorde husrannsakan och hittade ett vapen där. Det visade sig vara ett luftvapen, säger förundersökningsledaren.

Eftersom det inte var något skarpt vapen lades misstanken om grovt vapenbrott ned. Polisutredningen om grovt olaga hot fortsätter dock. 

Den misstänkte släpptes efter ett inledande polisförhör.

– Han förnekade brott, säger Malin Jerner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!