Vadstenarektor säger upp sig – på vykort

Efter bara en knapp termin som rektor för Katarinaskolan och Rogslösa skola begär rektor Nils Forsfält entledigande från sin tjänst med omedelbar verkan.

Foto: Anders Rörby

VADSTENA2014-07-19 12:00

Nils Forsfält har sagt upp sig från sin rektorstjänst via ett e-postmeddelande till kommunledning och sektorschefen och via ett handskrivet vykort till kommunchef Margareta Cederberg. Han skriver att han går på semester och avser att inte komma tillbaka. Arbetsmiljön och problem inom rektorsgruppen för grundskolan anger han som orsaker till sin uppsägning. Han skriver att organisation och planering inför höstterminen är klar och påpekar att skolan och hans medarbetare fungerat utmärkt. När det gäller dem har han inget att klaga på.

Nils Forsfält föreslår i sitt i sitt meddelande att kollega ska ta över som tillförordnad "tills Katarina käkas upp av PM".

– Käkas upp är ju inte riktigt rätt, det är ju en organisationsförändring som varit planerad länge, säger Kjell Knutsson, tf barn- och utbildningschef.

Det som åsyftas är en kommande förändring av skolformen i Vadstena kommun där en del av förändringen innebär att Petrus Magni skola och Katarinaskolan i samverkan ska bli skola för årskurserna fyra till nio. Det i sin tur kommer att innebära färre ledare inom organisationen.

Nils Forsfält slutar nu och kommer inte tillbaka efter semestern.

– Det kommer att hanteras internt, mer kan jag inte säga. Hela organisationsformen kommer att ses över, säger Kjell Knutsson.

Orsaken och eventuella problem i rektorsgruppen är Kjell Knutsson inte insatt i.

– Det är ingenting jag kan kommentera alls, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!