Hade knarkfabrik i gårdsfastighet

– Jag säljer bara till sådana som självmedicinerar, säger en 28-årig man som hade en mindre knarkfabrik på en gård inom Motala kommun.

Foto:

MOTALA2014-07-03 13:30

Det verkar vara en del östgötar som mår dåligt och som gärna självmedicinerar med närodlad marijuana eller tobak blandad med syntetisk cannabis.

Det framgår av en polisutredning om en 28-årig mans knarkverksamhet och som han nu har blivit åtalad för. Brottsmisstankarna gäller förberedelse till narkotikabrott och narkotikabrott eftersom han bland annat ska ha framställt och innehaft 86 gram cannabis.

Mannen hade två stycken marijuanaodlingar uppdelade på två garderober. Polisen fann ett 20-tal plantor samt ovanligt mycket acetonförpackningar i bostaden.

Aceton har börjat användas för att blöta koncentrerat Spice, som man sedan kan blöta vanlig tobak med. Och poliserna som gjorde husrannsakan hittade tobak i ett par kastruller som verkade ha bearbetats på det sättet.

I bostaden stod två bärbara datorer påslagna och på den ena var det flera Facebook-konversationer i gång. Av chatten framgår att 28-åringen bjöd ut Spice och marijuanaplantor till försäljning.

Men efter analysen av den syntetiska cannabinoiden så kom polisens utredare fram till att just den sorten inte var narkotikaklassad då beslaget gjordes.

Det gick inte heller att bekräfta att försäljning av cannabis verkligen hade ägt rum. Misstanken om överlåtelse av narkotika togs därför bort.

28-åringens förklaring till det hela är att han mår dåligt och självmedicinerar cannabis.

– Jag röker från morgon till kväll och kommer aldrig att sluta röka i medicinskt syfte, säger mannen i polisförhör och uppskattar att han röker mellan 50 och 100 gram Spice och mellan 3 och 15 gram cannabis i veckan.

28-åringen medger också i förhör att han har sålt den färdigblandade produkten till fem, sex personer som också ”självmedicinerar”. Han säljer 10 gram för 500 kronor och alla utom en av kunderna betalar kontant. Men att erkänna räcker inte för att åtala honom för just det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om