Han satsar på motell i Mjölby

Motell är ett gammalt koncept. Men Walid Nayef har ett nytt tänk kring gästens frihet att bestämma. Utgångspunkten är hans egna erfarenheter.

Walid Nayef har ett nytt tänk kring gästens frihet att bestämma.

Walid Nayef har ett nytt tänk kring gästens frihet att bestämma.

Foto: Bänkt Olsson

Mjölby2016-10-29 17:46

Motell, eller motorhotell som det också kallats, är ett koncept som doftar lite av galon och brylcreme. Dagens bilar och dagens vägar gör att man oftast tar sig från A till B utan någon längre vila. Men ägaren till Eataliano i Mjölby och framtida motelldirektören Walid Nayef har utgått från sig själv och otaliga frågor om övernattning från resturangens gäster när han bestämde sig för att Mjölby behövde ett motell.

– Jag bilar mycket till Spanien. Då vill jag inte behöva åka in i något samhälle och leta efter ett hotell. Istället bor jag gärna nära vägen, vilar fem till sex timmar och sen vill jag inte vara bunden till någon frukosttid. Här får gästen sin frukostbricka när han checkar in och kan själv bestämma när det är dags för frukost.

Walid vill inte heller betala elva till tolv-hundra kronor för en övernattning. Därför är målsättningen att kunna halvera den prislappen.

Motellet är uppbyggt av moduler i containerformat som går mycket snabbt att ställa på plats. Redan till årsskiftet hoppas Walid kunna öppna dörrarna för de första gästerna. Modulerna är anpassade för just motellverksamhet och trots närheten till motorvägen lovar Walid att det ska vara tyst inne i rummen.

– Detta är en bra knutpunkt för ett motell. Vi har matgäster från hela Östergötland och vi har E4 och riksväg 50 som går till Örebro. Så det finns inte bara en efterfrågan, utan också ett behov, menar Walid.

Drive in motell som Walid kallar konceptet är klimatanpassat, till Svensk vinter.

– Vi bor i Sverige, och ibland är det 20 grader kallt. Då ska man inte behöva gå ur bilen för att boka sitt motellrum. Man kör bara fram till drive in-luckan, beställer ett rum, får en kod och går direkt från bilen och in på rummet. Det är vi först i Sverige med, säger Walid muntert

Walid Nayef har ett nytt tänk kring gästens frihet att bestämma.
Walid Nayef har ett nytt tänk kring gästens frihet att bestämma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om