Bonde söker fru med i bröllopsyra

Det blir drive in-bröllop på nationaldagen i Skänninge. Till de fem brudparen hör Mikael och Chatarina från ”Bonde söker fru”.

Mikael Carlsson. En bonde som nu får en fru på riktigt.

Mikael Carlsson. En bonde som nu får en fru på riktigt.

Foto: Jeppe Gustafsson

skänninge2016-06-04 10:00

– De kommer med traktor, sedan anländer brudparen bland annat i en cheva och en T-ford, uppger Ulf Sundén.

Han är Skänningelions kontaktperson för nationaldagssfestivalen, som man från och med i år valt att kalla firandet.

Det inledes traditionellt med cruising kvällen före nationaldagen. Blir det fint väder är Ulf Sundén övertygad om att 300 bilar deltar.

SE OCKSÅ: OUIZ - vad kan du om bröllop?

Lions i Skänninge står för nationaldagsfirandet för elfte året i rad. Eftersom klubben har valt att bredda firandet, så att det handlar om mer än den motormässa som tidigare genomsyrade programmet, så ses namnbytet som naturligt.

Drive in-brölloppen äger rum i Dyhagen, grönområdet till höger om Järntorget längst ner i Gamla Skänninge med början kl 13.30.

– Intresset har varit så stort att vi har fått tacka nej till något par. Även om det blir bröllop på löpade band så är det inget jippo, utan det blir riktiga vigselakter med Ann-Karin Horner, präst här i Skäninge, som vigselförrättare. Eftersom varje vigsel tar 15–20 minuter så ansåg vi oss vara tvungna att begänsa antalet par till fem, säger Ulf Sundén.

Han säger att det framför allt är genom Facebook som brudparen har ”rekryterats”. Mikael Carlsson, Rinnabonden som fanns sin blivande hustru Chatarina Friberg i ”Bonde söker fru” säsongen 2013/2014, blev ett dragplåster med hjälp av en släkting.

Andra nyheter på nationaldagsfestivalen är ett lådbilsrally och någonting så urkonstigt som traktorbowling

Frånsett aktivitetsområdet Dyhagen är det fri entré överallt. Runt torget förekommer trafikavstängningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!