VD för fjärde gången

Torbjörn Olsson är ny VD för Bostadsbolaget i Mjölby.

Nyanställd.
Torbjörn Olsson ny VD på Bostadsbolaget i Mjölby.

Nyanställd. Torbjörn Olsson ny VD på Bostadsbolaget i Mjölby.

Foto: Mia Karlsvärd

MJÖLBY2015-02-04 09:45

Det är andra dagen på Torbjörn Olssons nya jobb som VD på Bostadsbolaget. Än så länge är han inte hemma i lokalerna, och Correns utsände hittar nästan bättre till hans kontor är han själv. Än så länge.

Igår var första dagen, vad gör du imorgon?

– I morgon ska jag åka till fastighetskontoret. Första tiden kommer jag ägna mig åt att sätta mig in i arbetet. Träffa personalen och förstå uppdraget utifrån ägarens vilja. Idag på förmiddagen var jag och tittade på fastigheterna på östa och västra Lundby. Jag kommer också fortsätta med rundturerna. Det är det som är på agendan framöver, säger Torbjörn Olsson.

Han har lång erfarenhet inom branschen. Detta blir Torbjörn Olssons fjärde tjänst som VD för ett bostadsbolag. Tidigare har han arbetat som VD för Boxholmshus, Karlshamns bostäder, och som VD för Ramunderstaden i Söderköping.

Vad är det som lockar dig att leda arbetet i ett bostadsbolag?

– Egentligen ska du säga hyresgästerna. För mig är drivkraften att skapa bra boende. Att vara en del i i hyresgästernas liv och skapa anpassningar och ombyggnader som blir bra. Jag gillar också långsiktigheten med fastigheter. Det ger möjligheter till att planera, säger han.

Bostadsbolagen han varit ledare för innan har organiserats olika beroende på kommun.

– I Boxholm förvaltade vi förutom bostäder, även skolorna, vatten och avlopp. Det var spännande att sedan få komma till en större organisation i Karlshamns där man bara skötte bostäderna, säger Torbjörn Olsson.

I Söderköping hade kommunen ett tydligt mål, att växa.

– Under min tid som VD på Ramunderstaden slutförde vi sammanlagt fem olika nyproduktionsprojekt. Det var ytterst spännande. Först och främst att få skapa lägenheter med trivsel. Men också att få ihop en kalkyl och hyra ut lägenheterna. Vi byggde även om och byggde nytt åt kommunen. Nya skolor och förskolor, berättar han.

På bostadsbolaget i Mjölby kommer han ansvara för cirka 2500 lägenheter och 250 kommersiella lokaler. Med sammanlagt 50 anställda. Bostadsbolaget har fastigheter i kommunens största tätorter, Mjölby, Skänninge, Mantorp och Väderstad.

Vad tror du om Mjölbys utvecklingsmöjligheter?

– Jag tror man har stora möjligheter här. Mjölby är en trevlig stad. Läget med vägarna runt om och järnvägsknuten är viktigt. Jag ser fram emot att lära känna organisationen och personalen och även att ta hand om våra hyresgäster, säger Torbjörn Olsson är ny VD för Bostadsbolaget i Mjölby.

Utveckling
– Bostadsbolaget är ett välskött bolag, jag vet att man har utvecklingsplaner och jag ser fram emot att vara en del av det, säger Torbjörn Olsson VD på Bostadsbolaget.
Utveckling – Bostadsbolaget är ett välskött bolag, jag vet att man har utvecklingsplaner och jag ser fram emot att vara en del av det, säger Torbjörn Olsson VD på Bostadsbolaget.
Torbjörn Olsson

Bakgrund: Torbjörn Olsson har en ekonomimagisterexamen från universitetet i Linköping. Han har flera års erfarenhet av att vara ekonomichef innan han började som VD på Boxholms hus.

Bor: I Linköping tillsammans med sin sambo, två barn och ett bonusbarn.

Ålder: 46 år.

Fritid: Träning, löpning, styrketräning och fritidshuset i Malexander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om