Långtradare i vägen på E4

En lettiskregistrerad långtradare stör trafiken på E4 nära Ödeshög sedan tidigt på tisdagskvällen.

ÖDESHÖG2015-02-10 22:21

Efter ett däckhaveri har lastbilen med släp blivit stillastående i södergående fil. Olycksplatsen var från början illa utmärkt. Fordonet har inga varningsblinkers påslagna och en varningstriangel hade ställts alldeles för nära fordonet. Det gjorde att upprörda bilister hört av sig till östgötapolisen.

– Föraren har inte tagit sitt ansvar för uppställningen så vi blev till slut tvungna att åka till platsen för att märka ut den på ett bättre sätt och få föraren att flytta något på fordonet så att det blir lättare för andra trafikanter att passera, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Långtradaren fanns fortfarande kvar på platsen vid 22-tiden på tisdagskvällen. Någon bärgning av fordonet verkar inte vara aktuell.

– Lastbilen blir kvar eftersom föraren uppgett att hans chef och åkeriföretaget inte ställer upp med pengar för att laga bilen. Det här är en lågprisvariant där det inte finns rutiner för hur man gör när ett fordon inte kan fortsätta att köras. Föraren inväntar nu en kompis som ska hjälpa honom att laga däcket, säger Thomas Agnevik.

Polisen uppmanar trafikanter till skärpt uppmärksamhet vid passagen söderut i närheten av Ödeshög.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!